Alkotó Energia

GYIK

DIY - Alkotó energia pályázat


1.    Mit tegyek, ha nem kaptam email-t a regisztráció aktiválásáról?

Amennyiben nem érkezne meg néhány percen belül a levelünk, érdemes megnézni a SPAM mappát is. Gmail esetén a levél a Promóciós mappába is érkezhet! Ha hosszabb idő elteltével sem kapod meg a levelünket, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a help@alkotoenergia.hu email címen!

 

2.    Várható időszakos bekérése a tárgyaknak? 

Nem, a pályaműveket nem kívánjuk bekérni. Ugyanakkor a későbbiekben kiválasztott alkotásokhoz készülő albumhoz szükséges lehet a tárgyak újra fotózása, természetesen az általunk biztosított profi fotóssal, így szerencsés, ha azok elérhetősége biztosítható.

 

3.    A „Használati és egyéb kisebb tárgyak dekorálása, díszítése” kategóriába tartozik a kis tárgyak (például ékszerek, babaház) készítése is?

Kisebb tárgyak készítése sajnos nem tartozik egyik kategóriába sem, kizárólag azoknak dekorálása, átalakítása, díszítése. A babaház akkor pályázható a „Bútor és használati tárgy készítése” kategórián belül, ha az meglévő, használt tárgyak/anyagok/bútorok felhasználásával készült. Bizonytalanság esetén javasoljuk e-mailt küldését az alkotoenergia@npp.hu címre. 

 

4.    Lehet többször, több kategóriában is pályázni?

A pályázók akár mindhárom kategóriában egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként legalább 1 db, legfeljebb 3 db különböző tárggyal. 
Egy tárgy csak egy kategóriában nevezhető.

 

5.    Mikor lesz eredményhirdetés?

A pályázatok elbírálása 2017 januárjában történik, az eredményhirdetésre 2017 februárjában kerül sor.

 

6.    Hogyan bonyolódik le a zsűrizés és a közönségszavazás?

A beérkező pályamunkákat független tagokból álló, komoly szakmai múlttal rendelkező, elismert DIY alkotókból álló zsűri bírálja el. A hivatalos eredményhirdetést követően a pályázat kiíró Paksi Atomerőmű online közönségszavazást indít, amelyen minden, a pályázatra beküldött pályamű részt vesz. A közönségszavazás majdani meghirdetését számos csatornán fogjuk kommunikálni.

 

7.    Mit kell tennem, ha 18 év alatti pályázó vagyok?

Kizárólag 16 év fölött lehet pályázni, kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén kérjük a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatát is a Részvételi nyilatkozatban.

 

8.    Milyen formátumú és méretű képeket lehet feltölteni?

Az elvárt fájlformátumok: JPG vagy TIFF, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képek mérete oldalanként legalább 1024 pixel kell legyen vagy 3 MB – de maximum 10 MB.

 

9.    Mit kell a képeken kívül még feltölteni, hogy a pályázat teljes legyen?

A nevezett tárgy készítésének technológia leírása max. 1 db A4 gépelt oldal terjedelemben, kizárólag szerkeszthető (tehát nem védett) word formátumban (hogyan készült, felhasznált anyagok, technika, eszközök. A tárgyról készült fotókat NEM szabad beilleszteni a dokumentumba, azokat önállóan, egyesével kell feltölteni)

Részvételi nyilatkozat (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, tiff- vagy pdf- formában)

Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázó esetén a szülő/gondviselő hozzájáruló nyilatkozata (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, tiff- vagy pdf- formában)

 

10.    Lehet-e korábban készült munkákkal nevezni?

Nem kitétel, hogy kifejezetten erre a versenyre készült munkát nyújtson be a pályázó. 

 

11.     Lehet-e bármilyen workshopon készült munkával nevezni?

Lehet korábbi munkával, és workshopon készült tárggyal is nevezni. 

 

12.     A fotóknak tartalmazniuk kell-e az „előtte” állapotot?

Nem feltétel az előtte-utána fotó készítése, de természetesen szívesen látjuk a kezdő állapotot is. A kitétel mindössze a képek mérete és száma: az elvárt fájlformátumok: JPG vagy TIFF, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képek mérete oldalanként legalább 1024 pixel kell legyen, vagy 3 MB – de maximum 10 MB.

 

13.    A fotók között, szerepelhet-e kollázs, azaz több kép egybe szerkesztett változata, így a három fotón kívül több fotón tudná megmutatni a készítés folyamatát, illetve az „előtte-utána” változatot.

Igen, szerepelhet akár kollázs is azzal, hogy ennek összeállítása során törekedni javasolt a maximális informativitásra (túl sok képből álló kollázs túlságosan pici részképeket eredményez, ami nem biztos, hogy eléri a kívánt hatást…)
 

14.     A honlapon hol található a beküldési határidő? 

A weboldal kezdőlapján megtalálható a pályázatok beküldésének határideje: 2016. december 31.

 

15.   Anyaghasználatban kötelező-e a zsűritagok által forgalmazott anyagokat használni, illetve ha egyéb anyag, a leírásban megnevezhető-e a márka?

Nem, természetesen nem kötelező a zsűritagok által forgalmazott anyagokat használni: bármilyen márkájú anyag és eszköz használható. A technológiai leírásban feltétlenül szerepeljen a használt anyagok – festékek és waxok, patinák esetén ide értve azok színét is – és eszközök pontos megnevezése.

 

16.   Problémát jelent-e, ha a beküldött pályamunkámon szerepel saját logó, szignó?

Nem javasoljuk a képek szignózását, logó vagy vízjel elhelyezését. Ezek a bírálat vonatkozásában releváns információt nem tartalmaznak, nem megfelelő alkalmazásuk ugyanakkor zavaró lehet. Ezzel együtt az ilyen jelölések elhelyezése nem kizáró ok.

 

17.   Ha egy kategóriában akár 2 vagy 3 termékkel is szeretnék indulni akkor minden a pályázati kategórián belüli alkotásomhoz hozzá kell csatolni a részvételi nyilatkozatot (gondviselői hozzájárulást)?

Nem, ebben az esetben is elég csak egyszer feltölteni a nyilatkozatot, figyelve arra, hogy a megfelelő kategória (több  kategóriában nevezett pályamunkák esetében több kategória) jelölve legyen.

 

18.  Bútorfelújítás, bútorfestés kategóriában is szeretnék pályázni. Csak olyan alkotásokat fogadnak el ebben a kategóriában, amelyek kizárólag festéssel készültek, vagy a festést kombinálhatom dekupázs technikával?

Nem, természetesen a bútorfelújítás kategóriába a bármilyen módon való felújítás belefér, ide értve a dekupázsolást is. Örömmel fogadunk vegyes technikával készült alkotásokat is.

 

19.  Hogyan törölhetem a regisztrációmat?

A regisztrációt és a feltöltött pályázati anyagot csak az adminisztrátorok tudják törölni.

Amennyiben ragaszkodik a törléshez, írjon nekünk "TÖRLÉSI KÉRELEM" tárgyszóval a  help@alkotoenergia.hu e-mail-címre küldött levéllel.
A törlést követően erre a levélben küldjük megerősítésünk.

 

20.  Mit tegyek ha véletlenül rossz kategóriát jelöltem a pályázat elküldésénél.

A módosítást csak az adminisztrátorok tudják véghezvinni. Ebben az esetben írjon nekünk "MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM" tárgyszóval a help@alkotoenergia.hu e-mail címre, amiben feltünteti teljes nevét és a beküldött pályamunka projekt azonosítóját. A levélnek szintén tartalmaznia kell a javítandó helyes kategória megnevezését.  

 

 

DIY - Alkotó energia pályázat közönségszavazás

1. A közönségszavazásra szeretném bocsátani a pályamunká(i)m. Mi a teendőm?
 
Minden pályázónak kiküldésre kerül egy e-mail a megadott e-mail címére, amiben felhívjuk a figyelmet arra, hogy indul a közönségszavazás, és a nagyobb esély érdekében adjon meg egy rövid leírást minden egyes pályaművéről. Ebben az e-mailben elhelyezünk egy linket, ami a profil oldalra mutat, így rögtön be tud lépni a leadott munkáihoz. A pályázónak minden beküldött pályamunkájánál lehetősége lesz eldönteni, kíván-e leírást megadni, vagy nem szeretné közönségszavazásra küldeni pályázatát.
 
 
2. Hogyan adhatok meg rövid leírást a pályázatomhoz?
 
A pályázónak lehetősége van minden egyes pályázathoz külön-külön kitölteni egy maximum 300 karakterszámú rövid leírást. Ehhez be kell jelentkezni a már ismert módon az Alkotó energia weboldalán. Minden pályázatnál 2 gomb is szerepel. Az egyik a "Leírás feltöltése" gomb, a másik "Nem kívánok részt venni ezzel a pályázattal" gomb. A 'Leírás feltöltése'-re kattintva új ablakba beírhatja a szöveget, aminél karakterszámláló mutatja a szöveg terjedelmét.
 
 
3. Mit tegyek, ha nem szeretném, hogy nyilvános legyen a pályázatom vagy nevem?
 
Válassza a 'Nem kívánok részt venni ezzel a pályázattal' gombot. Amennyiben erre kattintott, már nem lehetséges a visszavonás vagy módosítás.
 
 
4. Mit tegyek, ha a pályázatom rövid leírását feltöltöttem, de mégsem szeretném, hogy láthatóvá váljon a nevemmel és azonosítóval együtt?
 
Ebben az esetben help@alkotoenergia.hu e-mail címre küldjön levelet a "Közönségszavazás lemondása" tárgyszóval, melyben feltünteti azt az azonosító(ka)t, amelyet töröltetni szeretne a közönségszavazásról. Amennyiben nem szeretné, hogy neve a keresőrendszerben elérhető legyen, az összes pályamunkával való pályázást le kell mondani.
 
 
5. Hogyan szavazhatok a beküldött pályamunkákra?
 
2017. március 13. 00:00 óra – március19-én 24:00 óra között a http://alkotoenergia.hu/ oldal Közönségszavazás menüpont alatt látható pályamunkákra lehet szavazni. A szavazásra kiválasztott pályamunka esetén a „Megtekintés” gombra kell kattintani. Az itt megjelenített képek és leírás alatt az „Email-címem:„mezőbe kell beírnia az e-mail címét, majd a "Szavazok erre a pályázatra" gombra kattintani. A megadott email címre egy üzenetet küld a rendszer, amiben megerősítheti szavazatát a szavazó.
A Szavazó e-mail címének megadásával önkéntes, határozott beleegyezését adja ahhoz, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., mint adatkezelő az e-mail címét 30 napig tárolja, azt a közönségszavazás céljából felhasználja, és az adatkezelésre megjelölt időszak végén törölje. Tudomásul veszi, hogy az adatkezelő az e-mail címet az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.) rendelkezéseinek megfelelően kezeli, valamint, hogy az adatkezeléssel kapcsolatos jogokat és jogorvoslati lehetőségeket az Info tv. 2. fejezetének 13. pontja tartalmazza.
Érvényes szavazat kizárólag olyan email szolgáltatásból adható le, ahol érvényes felhasználói fiókkal rendelkezel, azaz a regisztráció során valós személyes adatokat adtál meg (pl. Gmail, Freemail, stb.). A szavazásban nem vehetnek részt az úgynevezett eldobható/anonim email szolgáltatást nyújtó rendszerek, és botok által generált e-mail címekről küldött szavazatok.
Utóbbiak nem tekinthetők érvényes szavazatnak, a rendszer ezeket szűri, és tárgytalannak tekinti.  A Szervezőknek jogában áll az ilyen jellegű szavazatok tömeges megjelenése esetén az érintett pályázatot kizárni a közönségszavazásból.
 
 
6. Melyik pályamunkákra és hányszor szavazhatok egy e-mail címmel?
 
Csak a weboldalon megjelenő pályázatokra lehet szavazni. Egy e-mail címmel egy pályázatra csak egyszer lehet szavazni, de egy szavazó korlátlan számú pályamunkára adhatja le szavazatát.
 
 
7. Ki lesz a nyertes?
 
A közönségszavazás során a három kategóriában – azaz: 1: bútorfelújítás, bútorfestés; 2: bútor - és használati tárgy - készítése; 3: használati és egyéb kisebb tárgyak dekorálása, díszítése – kategóriánként 5-5 (tehát mindösszesen 15), a legtöbb szavazatot elérő pályázó fog nyerni, egyenként 20.000 Ft értékű, kreatív termékek vásárlására jogosító ajándékutalvány-csomagot.
A nyertesek nevét a www.alkotoenergia.hu weboldalon hozzuk nyilvánosságra, valamint a regisztráció során megadott e-mail címükre küldünk értesítést nyereményükről és annak átvételéről. A nyertes Pályázók névsorát a Honlapon is közzétesszük a nyertesekkel történt sikeres adategyeztetést követően. A Honlapon a nyertes Pályázók nevét és lakóhelyét (települést) tesszük közzé.
Amennyiben egy nyertes pályázó a kiértesítéstől számított 72 órán belül válaszüzenetben nem jelentkezik, a szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) a nyereményt újrasorsolhatja, azaz a következő legtöbb pontszámot elért pályázónak adja.
 
 
8. Mit tegyek, ha problémába ütközöm ?
 
Ha a GYIK-ben és a weboldalon szereplő üzenetekben sem találja meg a választ a problémára üzenetét a help@alkotoenergia.hu e-mail címen fogadjuk.
 
 
 
 
A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) nem vállal felelősséget azért, ha a rendszer túlterheltsége, az internetkapcsolat megszakadása, vagy bármely más, a Szervezőnek fel nem róható technikai hiba, akadály miatt a Pályázatban való részvétel késedelmet szenved, vagy nem valósul meg.
A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.)minden jogot fenntart magának a Honlappal kapcsolatban. A Honlap használata közben esetlegesen fellépő hibákért, károkért (szoftver és hardverhibákért, adatvesztésért, akár felhasználói oldalon, akár üzemeltetői oldalon történnek) semminemű felelősséget a Szervező nem vállal. A Pályázó és a Szavazó e-mail szolgáltatójának rendszeréből adódó problémákért (beleértve a kézbesítetlen e-maileket is) a Szervezőt semmiféle felelősség nem terheli.
A Szervező(MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) a jelen részvételi és adatkezelési szabályzat változtatásának a jogát fenntartja. A Szervező az esetleges módosításokat a Honlapon közzéteszi.


 

Segítségre van szükséged?

ALKOTÓ ENERGIA TÁBOR
a Pentart szakmai védnökségével

  • Pályázni kizárólag elektronikus úton a www.alkotoenergia.hu/alkototabor2017 oldalon található - motivációs kérdést is tartalmazó - elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével, valamint a tábor szabályzatának elfogadásával lehet.
  • A pályázók pályázattal kapcsolatos kérdéseit az alkotoenergia@npp.hu e-mail-címen fogadjuk 2017. május 22-ig, 12 óráig.
  • A pályázati anyagok feltöltésével kapcsolatos technikai kérdéseket a help@alkotoenergia.hu e-mail-címen fogadjuk.

DIY alkotó energia MVM Group