Alkotó Energia

GYIK

DIY - Alkotó energia pályázat


1.    Mit tegyek, ha nem kaptam email-t a regisztráció aktiválásáról?

Amennyiben nem érkezne meg néhány percen belül a levelünk, érdemes megnézni a SPAM mappát is. Gmail esetén a levél a Promóciós mappába is érkezhet! Ha hosszabb idő elteltével sem kapod meg a levelünket, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a help@alkotoenergia.hu email címen!

 

2.    Várható időszakos bekérése a tárgyaknak? 

Nem, a pályaműveket nem kívánjuk bekérni. Ugyanakkor a későbbiekben kiválasztott alkotásokhoz készülő válogatás-kiadványhoz szükséges lehet a tárgyak újra fotózása, természetesen az általunk biztosított profi fotóssal, így szerencsés, ha azok elérhetősége biztosítható.

 

3.   Az Alkotó Energia pályázatra lehet-e újrahasznosított/átalakított ruházattal jelentkezni?

Nem, ruházattal nem lehet nevezni az Alkotó Energia pályázatra, hiszen a pályázat célja elsősorban régi bútorok, használati tárgyak felújítása, átalakítása. Amennyiben a pályázó a régi ruhadarabból például párnát vagy egyéb használati tárgyat készít, úgy az már megfelel a 3. kategória (Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak és gyermekjátékok) kritériumainak.

 

4.    Lehet többször, több kategóriában is pályázni?

A pályázás regisztrációhoz kötött. Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatának feltöltése kötelező. A pályázók a saját életkori kategóriájukban az összes kategóriában akár egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként, legfeljebb 1 db tárggyal. Egy tárgy csak egy kategóriában nevezhet.

 

5.    Mikor lesz eredményhirdetés?

A pályázatok elbírálása 2018 januárjában történik, az eredményhirdetésre 2018 februárjában kerül sor.

 

6.    Hogyan bonyolódik le a zsűrizés és a közönségszavazás?

A beérkező pályamunkákat független tagokból álló, komoly szakmai múlttal rendelkező, elismert DIY alkotókból álló zsűri bírálja el. A hivatalos eredményhirdetést követően a pályázat kiíró Paksi Atomerőmű online közönségszavazást indít, amelyen minden, a pályázatra beküldött pályamű részt vesz. A közönségszavazás majdani meghirdetését számos csatornán fogjuk kommunikálni.

 

7.    Mit kell tennem, ha 18 év alatti pályázó vagyok?

Junior korcsoportban kizárólag 14 év fölött lehet pályázni, kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén kérjük a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatát is feltölteni.

 

8.    Milyen formátumú és méretű képeket lehet feltölteni?

Az elvárt fájlformátumok: JPG, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képek mérete oldalanként legalább 1024 pixel kell legyen vagy 3 MB – de maximum 10 MB.

 

9.    Mit kell a képeken kívül még feltölteni, hogy a pályázat teljes legyen?

A nevezett tárgy készítésének címe maximum 500, technológiai leírása maximum 1000 karakter terjedelemben (hogyan készült, felhasznált anyagok, technika, eszközök.

Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázó esetén a szülő/gondviselő hozzájáruló nyilatkozata (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, tiff- vagy pdf- formában)

 

10.    Lehet-e korábban készült munkákkal nevezni?

Nem kitétel, hogy kifejezetten erre a versenyre készült munkát nyújtson be a pályázó. 

 

11.     Lehet-e bármilyen workshopon készült munkával nevezni?

Lehet korábbi munkával, és workshopon készült tárggyal is nevezni. 

 

12.     A fotóknak tartalmazniuk kell-e az „előtte” állapotot?

Nem feltétel az előtte-utána fotó készítése, de természetesen szívesen látjuk a kezdő állapotot is. A kitétel mindössze a képek mérete és száma: az elvárt fájlformátumok: JPG, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képek mérete oldalanként legalább 1024 pixel kell legyen, vagy 3 MB – de maximum 10 MB.

 

13.    A fotók között, szerepelhet-e kollázs, azaz több kép egybe szerkesztett változata, így a három fotón kívül több fotón tudná megmutatni a készítés folyamatát, illetve az „előtte-utána” változatot.

Igen, szerepelhet akár kollázs is azzal, hogy ennek összeállítása során törekedni javasolt a maximális informativitásra (túl sok képből álló kollázs túlságosan pici részképeket eredményez, ami nem biztos, hogy eléri a kívánt hatást…)
 

14.     A honlapon hol található a beküldési határidő? 

A weboldal kezdőlapján megtalálható a pályázatok beküldésének határideje: 2017. december 31.

 

15.   Anyaghasználatban kötelező-e a zsűritagok által forgalmazott anyagokat használni, illetve ha egyéb anyag, a leírásban megnevezhető-e a márka?

Nem, természetesen nem kötelező a zsűritagok által forgalmazott anyagokat használni: bármilyen márkájú anyag és eszköz használható. A technológiai leírásban feltétlenül szerepeljen a használt anyagok – festékek és waxok, patinák esetén ide értve azok színét is – és eszközök pontos megnevezése.

 

16.   Problémát jelent-e, ha a beküldött pályamunkámon szerepel saját logó, szignó?

Nem javasoljuk a képek szignózását, logó vagy vízjel elhelyezését. Ezek a bírálat vonatkozásában releváns információt nem tartalmaznak, nem megfelelő alkalmazásuk ugyanakkor zavaró lehet. Ezzel együtt az ilyen jelölések elhelyezése nem kizáró ok.

 

17.  Bútorfelújítás, bútorfestés, bútorátalakítás kategóriában is szeretnék pályázni. Csak olyan alkotásokat fogadnak el ebben a kategóriában, amelyek kizárólag festéssel készültek, vagy a festést kombinálhatom dekupázs technikával?

Nem, természetesen a bútorfelújítás kategóriába a bármilyen módon való felújítás belefér, ide értve a dekupázsolást is. Örömmel fogadunk vegyes technikával készült alkotásokat is.

 

18.  Hogyan törölhetem a regisztrációmat?

A regisztrációt és a feltöltött pályázati anyagot csak az adminisztrátorok tudják törölni.

Amennyiben ragaszkodik a törléshez, írjon nekünk "TÖRLÉSI KÉRELEM" tárgyszóval a  help@alkotoenergia.hu e-mail-címre küldött levéllel.
A törlést követően erre a levélben küldjük megerősítésünk.

 

19.  Mit tegyek ha véletlenül rossz kategóriát jelöltem a pályázat elküldésénél.

A módosítást csak az adminisztrátorok tudják véghezvinni. Ebben az esetben írjon nekünk "MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM" tárgyszóval a help@alkotoenergia.hu e-mail címre, amiben feltünteti teljes nevét és a beküldött pályamunka projekt azonosítóját. A levélnek szintén tartalmaznia kell a javítandó helyes kategória megnevezését.

 
 
 
A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) nem vállal felelősséget azért, ha a rendszer túlterheltsége, az internetkapcsolat megszakadása, vagy bármely más, a Szervezőnek fel nem róható technikai hiba, akadály miatt a Pályázatban való részvétel késedelmet szenved, vagy nem valósul meg.
A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.)minden jogot fenntart magának a Honlappal kapcsolatban. A Honlap használata közben esetlegesen fellépő hibákért, károkért (szoftver és hardverhibákért, adatvesztésért, akár felhasználói oldalon, akár üzemeltetői oldalon történnek) semminemű felelősséget a Szervező nem vállal. A Pályázó és a Szavazó e-mail szolgáltatójának rendszeréből adódó problémákért (beleértve a kézbesítetlen e-maileket is) a Szervezőt semmiféle felelősség nem terheli.
A Szervező(MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) a jelen részvételi és adatkezelési szabályzat változtatásának a jogát fenntartja. A Szervező az esetleges módosításokat a Honlapon közzéteszi.ű
 
 
 

Közönségszavazás

 

1. Mikor van a közönségszavazás?

2018. március 1. 0:00 - 2018. március 14. 24:00 között zajlik a közönségszavazás.

 

2. Ki vehet részt a közönségszavazáson?

A közönségszavazáson az Alkotó Energia 2017 Pályázat alkotói automatikusan részt vesznek. Annak érdekében, hogy növelhesd esélyeidet a közönségszavazáson, profiloldaladon megadhatsz egy rövid leírást miden pályamunkádról 2018. március 1-ig. Amennyiben a rövid leírást nem készíted el az adott határidőig, csak képeid fognak megjelenni (nem fog szerepelni semmilyen leírás) a pályázatodnál.

 

3. Közönségszavazásra szeretném bocsátani a pályamunká(i)m. Mi a teendőm?
Minden pályázónak kiküldésre kerül egy e-mail a megadott e-mail címére, amiben felhívjuk a figyelmet arra, hogy indul a közönségszavazás, és a nagyobb esély érdekében adjon meg egy rövid leírást minden egyes pályaművéről.
Ebben az e-mailben elhelyezünk egy linket, ami a profil oldalra mutat, így rögtön be tud lépni a leadott munkáihoz.
A pályázónak minden beküldött pályamunkájánál lehetősége lesz eldönteni, kíván-e leírást megadni, vagy nem szeretné közönségszavazásra küldeni pályázatát.

 

4. Hogyan adhatok meg rövid leírást a pályázatomhoz?


A pályázónak lehetősége van minden egyes pályázathoz külön-külön kitölteni egy maximum 300 karakterszámú rövid leírást.
Ehhez be kell jelentkezni a már ismert módon az Alkotó energia weboldalán.
Minden pályázatnál 2 gomb is szerepel. Az egyik a "Leírás feltöltése" gomb, a másik "Nem kívánok részt venni ezzel a pályázattal" gomb.
A 'Leírás feltöltése'-re kattintva új ablakba beírhatja a szöveget, aminél karakterszámláló mutatja a szöveg terjedelmét.

5. Mit tegyek, ha nem akarok részt venni a közönségszavazáson?

Amennyiben pályázatodat feltöltötted az Alkotó Energia 2017 Pályázat keretében az alkotoenergia.hu oldalra és nem kívánsz részt venni a közönségszavazáson, akkor a profiloldaladon tudod jelezni ezt. "Nem kívánok részt venni..." gombot választva pályázatod végérvényesen kikerül a közönségszavazásból.

 

6. Hogy lehet szavazni a közönségszavazáson?

2018.március 1. 00.00 – 2018.március 14. éjfél között a http://alkotoenergia.hu/ oldal Közönségszavazás menüpont alatt látható pályamunkákra lehet szavazni. A szavazásra kiválasztott pályamunka esetén a „Megtekintés” gombra kell kattintani.

A " Szavazok erre a pályázatra " gomb felett található mezőbe a szavazónak be kell írnia e-mail címét. Erre az e-mail címre egy üzenetet kap a szavazó, amiben meg tudja erősíteni szavazatát.

 

7. Melyik pályamunkákra és hányszor szavazhatok egy e-mail címmel?

Csak a weboldalon megjelenő pályázatokra lehet szavazni. Egy e-mail címmel egy pályázatra csak egyszer lehet szavazni, de egy szavazó korlátlan számú pályamunkára adhatja le szavazatát.

 

8. Ki lesz a nyertes?
A közönségszavazás során a négy kategóriában – azaz: 1: bútorfelújítás, bútorfestés; bútorátalakítás; 2: bútor - és használati tárgy – készítés, funkcióváltás; 3: Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak és gyermekjátékok; 4: DIY dekorációk és ajándéktárgyak – kategóriánként és korcsoportonként (junior és felnőtt) 1-1 (tehát mindösszesen 8), a legtöbb szavazatot elérő pályázó fog nyerni, egyenként 20.000 Ft értékű Pentart ajándékcsomagot. .

A nyertesek nevét a www.alkotoenergia.huweboldalon hozzuk nyilvánosságra, valamint a regisztráció során megadott e-mail címükre küldünk értesítést nyereményükről és annak átvételéről. A nyertes Pályázók névsorát a Honlapon is közzétesszük a nyertesekkel történt sikeres adategyeztetést követően. A Honlapon a nyertes Pályázók nevét és lakóhelyét (települést) tesszük közzé.

Amennyiben egy nyertes pályázó a kiértesítéstől számított 72 órán belül válaszüzenetben nem jelentkezik, a szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) a nyereményt újrasorsolhatja, azaz a következő legtöbb pontszámot elért pályázónak adja.

 

9. Mit tegyek, ha problémába ütközöm?
Ha a GYIK-ben és a weboldalon szereplő üzenetekben sem találja meg a választ a problémára, üzenetét a help@alkotoenergia.hu e-mail-címen fogadjuk.

 

A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) nem vállal felelősséget azért, ha a rendszer túlterheltsége, az internetkapcsolat megszakadása, vagy bármely más, a Szervezőnek fel nem róható technikai hiba, akadály miatt a Pályázatban való részvétel késedelmet szenved, vagy nem valósul meg.

A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) minden jogot fenntart magának a Honlappal kapcsolatban. A Honlap használata közben esetlegesen fellépő hibákért, károkért (szoftver és hardverhibákért, adatvesztésért, akár felhasználói oldalon, akár üzemeltetői oldalon történnek) semminemű felelősséget a Szervező nem vállal. A Pályázó és a Szavazó e-mail szolgáltatójának rendszeréből adódó problémákért (beleértve a kézbesítetlen e-maileket is) a Szervezőt semmiféle felelősség nem terheli.

A Szervező(MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) a jelen részvételi és adatkezelési szabályzat változtatásának a jogát fenntartja. A Szervező az esetleges módosításokat a Honlapon közzéteszi.