A bociszelet egy igazi klasszikus, amely minden édesszájú szívébe belopja magát. Ez a karakteres sütemény nemcsak ízletes, hanem látványos is, hiszen a csokoládés és túrós rétegek játéka minden tekintetet magára vonz.
A bociszelet nagyszerűen alkalmas családi összejövetelekre,
születésnapi bulikra vagy akár egy kényeztető délutáni édességként is. Kezdő
konyhaművészeknek is tökéletes választás, mivel kevés alapanyagból és könnyen
elkészíthető. Ha szereted a túrós és gyümölcsös finomságokat, ez a sütemény
garantáltan telitalálat!
Hozzávalók (12 szelethez)
Tészta:
20 dkg liszt
2 ek. kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
3 tojás
15 dkg cukor
1,5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. búzadara
1 tojás
Elkészítés
Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját és a tojásfehérjét
szedd két külön tálba. Előbbit keverd habosra a 15 dkg cukorral. Add hozzá a tejet,
az olajat, és jól keverd össze.
Egy külön tálban tedd bele az átszitált lisztet, a
kakaóport, a sütőport és a sót. A száraz hozzávalókat add a nedves hozzávalókhoz, és keverd
össze, amíg sima, homogén tésztát nem kapsz. Verd a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatosan forgasd
bele a tésztába, hogy könnyű maradjon. Öntsd az elkészült tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral
bélelt, 20x30 centis tepsibe.
A túrót keverd össze a maradék cukorral (15 dkg), a vaníliás
cukorral, a búzadarával és 1 tojással. Alaposan keverd össze, hogy sima
tölteléket kapj. Az apróra vágott barackokat forgasd bele a túrókeverékbe,
hogy minden falatban legyen gyümölcs. Kanalazz a túrókeverékből a kakaós piskótára, ügyelve arra,
hogy egyenletesen oszd el.
Tedd a tepsit a már előmelegített sütőbe (180 fokra), és
süsd körülbelül 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a sütemény.mMiután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni a bociszeletet,
majd szeleteld fel és tálald!
Fotók, recept: Parrag Zsófi