Az üzemlátogatáson való részvétel feltételei

 

Arcképes igazolványt mindenki hozzon magával, mert ennek alapján történik a belépő személyek azonosítása. A dokumentum hiányában az atomerőmű nem lépteti be az érintett személyt üzemi területre, a csoportot területen kívül kell megvárnia.
 
A lista (a leadott nevekkel és igazolványszámokkal) elküldése után – az atomerőmű rendészeti osztályának előírása szerint - azon változtatni már nem lehet, tehát ezt a listát tekintjük véglegesnek.
 
A látogatás során zárt (nem magas sarkú) cipő használata kötelező. A fokozottan őrzött üzemi területre belépni csak hosszúszárú nadrágban (hölgyeknek a szoknya is megengedett), legalább a felkar nagyobbik részét fedő felsőtesti ruházatban lehet.
 
A ruházatra vonatkozó előírások be nem tartása esetén az üzemi területre nem léphet be a látogató!
 
Fontos tudnivalók látogatóknak:

  • A látogatás napján, a látogatás előtt senki ne fogyasszon alkoholt vagy egyéb tudatmódosító szert (ellenőrizhetik).
  • Gyalog fogunk fel- és lemenni 33 m-es magasságba/ról, ezt figyelembe kell venni. Akinek ez gondot okoz, nem lehet a területre belépő csoport tagja.
  • Aki a látogatást megelőző 7 napban izotópos készítményt kapott, az hozzá magával az orvosi igazolást.
  • Az üzemi területre nem vihető be: lőfegyver, szúrófegyver, kamera, fényképezőgép, elektronikus lejátszók és felvevők, mobiltelefonok (általában semmilyen elektromos vagy elektronikus készülék), palackozott innivaló, élelmiszer, övtáska, válltáska, hátizsák, retikül. Ezeket, illetve táskáikat szíveskedjenek a buszon hagyni. Amennyiben a programmal össze nem egyeztethető módon valakinél mégis engedéllyel tartott lőfegyver van, úgy azt jelezze a látogatás megkezdése előtt a biztonsági szolgálatnak. Amennyiben a lőfegyver előzetes jelzés nélkül a biztonsági szolgálat találja meg, úgy az érintett személy a látogatásból kizárásra kerül, és további intézkedések kerülhetnek bevezetésre. 
  • A turbinacsarnok területén az erőmű által biztosított sisak és hallásvédő használata kötelező. 
  • Fotózni csak és kizárólag a Látogatóközpont épületében lehet.