Alkotó Energia ÚJRA! Retró pályázat
Gyakran ismételt kérdések

 

1.    Miért nem tudok bejelentkezni az Alkotó Energia weboldalára a múlt évi regisztrációmmal?/A tavalyi évben regisztráltam az Alkotó Energia weboldalára, de már elfelejtettem a jelszavamat. Mit tegyek?

Az idei évi pályázat során ismételten szükség van a regisztrációra, már nem érvényes a tavalyi jelszó.

 

2.    Mit tegyek, ha nem kaptam email-t a regisztráció aktiválásáról?

Amennyiben nem érkezne meg néhány percen belül a levelünk, érdemes megnézni a SPAM mappát is. Gmail esetén a levél a Promóciós mappába is érkezhet! Ha hosszabb idő elteltével sem kapod meg a levelünket, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a help@alkotoenergia.hu email címen!


Freemail-es, Citromail-es és Vipmail-es  email címmel történő regisztráció esetén a regisztrációt megerősítő levelek sajnos nem minden esetben kerülnek kézbesítésre, így nem tudod befejezni a regisztrációd. Amennyiben rövid időn belül nem kapnád meg a megerősítő levelet a "Promóciók" mappába sem, lehetőség szerint regisztrálj egy másik szolgáltatónál lévő email címeddel. (pl. Gmail)

 

3.    Várható időszakos bekérése a tárgyaknak?

Nem, a pályaműveket nem kívánjuk bekérni.

 

4.   Lehet-e az „Alkotó Energia ÚJRA!” Retró pályázaton indulni olyan tárggyal, amely "nem saját ötlet", hanem valamiféle inspiráció alapján (pl.:interneten talált kép, másnál látott tárgy) készült?

A válasz egyértelműen igen. A pályázaton alapvetően a saját kezű alkotás és az újrahasznosító értékőrzés az, ami a középpontban áll, illetve vizsgáljuk a tárgyak kivitelezésének szakszerűségét és a tárgy esztétikáját is. Az ötlet egyedisége egy olyan plusz tényező, amit a döntés során szintén figyelembe veszünk – de nem alapelvárás és semmiképpen nem kizáró ok annak hiánya.

 

6.    Lehet többször, több kategóriában is pályázni?

A pályázók mindkét kategóriában akár egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként, legfeljebb 2 db tárggyal. Egy tárgy csak egy kategóriában nevezhet.

 

7.    Mikor lesz eredményhirdetés?

Az eredményhirdetésre 2020. március végén kerül sor.

 

8.    Hogyan bonyolódik le a zsűrizés és a közönségszavazás?

A beküldött pályamunkákat a Szervező, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. bírálja el.

A hivatalos eredményhirdetést követően a pályázat kiíró Paksi Atomerőmű online közönségszavazást indít, amelyen minden, a pályázatra beküldött pályamű részt vesz. Március 23–április 5. között a közönség dönthet a beküldött alkotásokról. Kategóriánként egy-egy győztest hirdetünk.

 

9.    Mit kell tennem, ha 18 év alatti pályázó vagyok?

Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén kérjük a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatát is feltölteni.

 

10.    Milyen formátumú és méretű képeket lehet feltölteni?

Az elvárt fájlformátum: JPG, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képeket minimum 1 megapixeles felbontású kamerával rendelkező készülékkel kell elkészíteni. A kép mérete oldalanként legalább 1000 pixel kell, hogy legyen (vagyis minimum 1000 x 1000 pixel), és maximum 20MB lehet..

 

11.    Mit kell a képeken kívül még feltölteni, hogy a pályázat teljes legyen?

A nevezett tárgy készítésének címe maximum 500, technológiai leírása maximum 1000 karakter terjedelemben (hogyan készült, felhasznált anyagok, technika, eszközök.

Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázó esetén a szülő/gondviselő hozzájáruló nyilatkozata (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, tiff- vagy pdf- formában)

 

12.    Lehet-e korábban készült munkákkal nevezni?

Nem kitétel, hogy kifejezetten erre a versenyre készült munkát nyújtson be a pályázó.

 

13.     Lehet-e bármilyen workshopon készült munkával nevezni?

Lehet korábbi munkával, és workshopon készült tárggyal is nevezni.

 

14.     A fotóknak tartalmazniuk kell-e az „előtte” állapotot?

Nem feltétel az előtte-utána fotó készítése, de természetesen szívesen látjuk a kezdő állapotot is. A kitétel mindössze a képek mérete és száma: az elvárt fájlformátumok: JPG, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képeket minimum 1 megapixeles felbontású kamerával rendelkező készülékkel kell elkészíteni. A kép mérete oldalanként legalább 1000 pixel kell legyen és maximum 20MB lehet.

 

15.    A fotók között, szerepelhet-e kollázs, azaz több kép egybe szerkesztett változata, így a három fotón kívül több fotón tudná megmutatni a készítés folyamatát, illetve az „előtte-utána” változatot.

Igen, szerepelhet akár kollázs is azzal, hogy ennek összeállítása során törekedni javasolt a maximális informativitásra (túl sok képből álló kollázs túlságosan pici részképeket eredményez, ami nem biztos, hogy eléri a kívánt hatást).

 

16.     A honlapon hol található a beküldési határidő?

A weboldal kezdőlapján megtalálható a pályázatok beküldésének határideje: 2020. március 15.

 

17.   Problémát jelent-e, ha a beküldött pályamunkámon szerepel saját logó, szignó?

Nem javasoljuk a képek szignózását, logó vagy vízjel elhelyezését. Ezek a bírálat vonatkozásában releváns információt nem tartalmaznak, nem megfelelő alkalmazásuk ugyanakkor zavaró lehet. Ezzel együtt az ilyen jelölések elhelyezése nem kizáró ok.

 

18.  Hogyan törölhetem a regisztrációmat?

A regisztrációt csak az adminisztrátorok tudják törölni.

Amennyiben ragaszkodik a törléshez, írjon nekünk "TÖRLÉSI KÉRELEM" tárgyszóval a  help@alkotoenergia.hu e-mail-címre küldött levéllel.

A törlést követően erre a levélben küldjük megerősítésünk.

 

A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) nem vállal felelősséget azért, ha a rendszer túlterheltsége, az internetkapcsolat megszakadása, vagy bármely más, a Szervezőnek fel nem róható technikai hiba, akadály miatt a Pályázatban való részvétel késedelmet szenved, vagy nem valósul meg.

A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) minden jogot fenntart magának a Honlappal kapcsolatban. A Honlap használata közben esetlegesen fellépő hibákért, károkért (szoftver és hardverhibákért, adatvesztésért, akár felhasználói oldalon, akár üzemeltetői oldalon történnek) semminemű felelősséget a Szervező nem vállal. A Pályázó és a Szavazó e-mail szolgáltatójának rendszeréből adódó problémákért (beleértve a kézbesítetlen e-maileket is) a Szervezőt semmiféle felelősség nem terheli.

A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) a jelen részvételi és adatkezelési szabályzat változtatásának a jogát fenntartja. A Szervező az esetleges módosításokat a Honlapon közzéteszi.