Alkotó Energia

Gyakran ismételt kérdések

DIY - Alkotó energia pályázat

1.    Miért nem tudok bejelentkezni az Alkotó Energia weboldalára a múlt évi regisztrációmmal?/A tavalyi évben regisztráltam az Alkotó Energia weboldalára, de már elfelejtettem a jelszavamat. Mit tegyek?
Az idei évi pályázat során ismételten szükség van a regisztrációra, már nem érvényes a tavalyi jelszó.


2.    Mit tegyek, ha nem kaptam email-t a regisztráció aktiválásáról?
Amennyiben nem érkezne meg néhány percen belül a levelünk, érdemes megnézni a SPAM mappát is. Gmail esetén a levél a Promóciós mappába is érkezhet! Ha hosszabb idő elteltével sem kapod meg a levelünket, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a help@alkotoenergia.hu email címen!

 

3.    Várható időszakos bekérése a tárgyaknak? 
Nem, a pályaműveket nem kívánjuk bekérni. Ugyanakkor a későbbiekben kiválasztott alkotásokhoz készülő válogatás-kiadványhoz szükséges lehet a tárgyak újra fotózása, természetesen az általunk biztosított profi fotóssal, így szerencsés, ha azok elérhetősége biztosítható.

 

4.   Lehet-e az Alkotó Energia pályázaton indulni olyan tárggyal, amely "nem saját ötlet", hanem valamiféle inspiráció alapján (pl.:interneten talált kép, másnál látott tárgy) készült?
A válasz egyértelműen igen. Nem lenne életszerű kizárni minden festett retró konyhaszekrényt, traktorból készített ülőbútort vagy zongorából átalakított polcot csak azért, mert azt valahol valaki a világban egyszer (többször… jó sokszor…) már elkészítette. A pályázaton alapvetően a saját kezű alkotás és az újrahasznosító értékőrzés az, ami a középpontban áll, illetve zsűrink vizsgálja a tárgyak kivitelezésének szakszerűségét és a tárgy esztétikáját is. Az ötlet egyedisége egy olyan plusz tényező, amit a döntés során szintén figyelembe veszünk – de nem alapelvárás és semmiképpen nem kizáró ok annak hiánya.

 

5.   Az Alkotó Energia pályázatra lehet-e újrahasznosított/átalakított ruházattal jelentkezni?
Nem, ruházattal nem lehet nevezni az Alkotó Energia pályázatra, hiszen a pályázat célja elsősorban régi bútorok, használati tárgyak felújítása, átalakítása. Amennyiben a pályázó a régi ruhadarabból például párnát vagy egyéb használati tárgyat készít, úgy az már megfelel a 3. kategória (Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak és gyermekjátékok) kritériumainak.

 

6.    Lehet többször, több kategóriában is pályázni?
A pályázás regisztrációhoz kötött. Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatának feltöltése kötelező. A pályázók a saját életkori kategóriájukban az összes kategóriában akár egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként, legfeljebb 1 db tárggyal. Egy tárgy csak egy kategóriában nevezhet.

 

7.    Mikor lesz eredményhirdetés?
A pályázatok elbírálása 2019 januárjában történik, az eredményhirdetésre 2019 februárjában kerül sor.

 

8.    Hogyan bonyolódik le a zsűrizés és a közönségszavazás?
A beérkező pályamunkákat független tagokból álló, komoly szakmai múlttal rendelkező, elismert DIY alkotókból álló zsűri bírálja el. A hivatalos eredményhirdetést követően a pályázat kiíró Paksi Atomerőmű online közönségszavazást indít, amelyen minden, a pályázatra beküldött pályamű részt vesz. A közönségszavazás majdani meghirdetését számos csatornán fogjuk kommunikálni.

 

9.    Mit kell tennem, ha 18 év alatti pályázó vagyok?
Junior korcsoportban kizárólag 14 év fölött lehet pályázni, kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén kérjük a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatát is feltölteni.

 

10.    Milyen formátumú és méretű képeket lehet feltölteni?
Az elvárt fájlformátumok: JPG, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képeket minimum 1 megapixeles felbontású kamerával rendelkező készülékkel kell elkészíteni. A kép mérete oldalanként legalább 1000 pixel kell legyen és maximum 20MB lehet.

 

11.    Mit kell a képeken kívül még feltölteni, hogy a pályázat teljes legyen?
A nevezett tárgy készítésének címe maximum 500, technológiai leírása maximum 2500 karakter terjedelemben (hogyan készült, felhasznált anyagok, technika, eszközök.
Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázó esetén a szülő/gondviselő hozzájáruló nyilatkozata (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, tiff- vagy pdf- formában)

 

12.    Lehet-e korábban készült munkákkal nevezni?
Nem kitétel, hogy kifejezetten erre a versenyre készült munkát nyújtson be a pályázó. 

 

13.     Lehet-e bármilyen workshopon készült munkával nevezni?
Lehet korábbi munkával, és workshopon készült tárggyal is nevezni. 

 

14.     A fotóknak tartalmazniuk kell-e az „előtte” állapotot?
Nem feltétel az előtte-utána fotó készítése, de természetesen szívesen látjuk a kezdő állapotot is. A kitétel mindössze a képek mérete és száma: az elvárt fájlformátumok: JPG, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képeket minimum 1 megapixeles felbontású kamerával rendelkező készülékkel kell elkészíteni. A kép mérete oldalanként legalább 1000 pixel kell legyen és maximum 20MB lehet.

 

15.    A fotók között, szerepelhet-e kollázs, azaz több kép egybe szerkesztett változata, így a három fotón kívül több fotón tudná megmutatni a készítés folyamatát, illetve az „előtte-utána” változatot.
Igen, szerepelhet akár kollázs is azzal, hogy ennek összeállítása során törekedni javasolt a maximális informativitásra (túl sok képből álló kollázs túlságosan pici részképeket eredményez, ami nem biztos, hogy eléri a kívánt hatást…)
 

16.     A honlapon hol található a beküldési határidő? 
A weboldal kezdőlapján megtalálható a pályázatok beküldésének határideje: 2018. december 31.

 

17.   Anyaghasználatban kötelező-e a zsűritagok által forgalmazott anyagokat használni, illetve ha egyéb anyag, a leírásban megnevezhető-e a márka?
Nem, természetesen nem kötelező a zsűritagok által forgalmazott anyagokat használni: bármilyen márkájú anyag és eszköz használható. A technológiai leírásban feltétlenül szerepeljen a használt anyagok – festékek és waxok, patinák esetén ide értve azok színét is – és eszközök pontos megnevezése.

 

18.   Problémát jelent-e, ha a beküldött pályamunkámon szerepel saját logó, szignó?
Nem javasoljuk a képek szignózását, logó vagy vízjel elhelyezését. Ezek a bírálat vonatkozásában releváns információt nem tartalmaznak, nem megfelelő alkalmazásuk ugyanakkor zavaró lehet. Ezzel együtt az ilyen jelölések elhelyezése nem kizáró ok.

 

19.  Bútorfelújítás, bútorfestés, bútorátalakítás kategóriában is szeretnék pályázni. Csak olyan alkotásokat fogadnak el ebben a kategóriában, amelyek kizárólag festéssel készültek, vagy a festést kombinálhatom dekupázs technikával?
Nem, természetesen a bútorfelújítás kategóriába a bármilyen módon való felújítás belefér, ide értve a dekupázsolást is. Örömmel fogadunk vegyes technikával készült alkotásokat is.

 

20.  Hogyan törölhetem a regisztrációmat?
A regisztrációt csak az adminisztrátorok tudják törölni.
Amennyiben ragaszkodik a törléshez, írjon nekünk "TÖRLÉSI KÉRELEM" tárgyszóval a  help@alkotoenergia.hu e-mail-címre küldött levéllel.
A törlést követően erre a levélben küldjük megerősítésünk.

 
 
A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) nem vállal felelősséget azért, ha a rendszer túlterheltsége, az internetkapcsolat megszakadása, vagy bármely más, a Szervezőnek fel nem róható technikai hiba, akadály miatt a Pályázatban való részvétel késedelmet szenved, vagy nem valósul meg.
A Szervező (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.)minden jogot fenntart magának a Honlappal kapcsolatban. A Honlap használata közben esetlegesen fellépő hibákért, károkért (szoftver és hardverhibákért, adatvesztésért, akár felhasználói oldalon, akár üzemeltetői oldalon történnek) semminemű felelősséget a Szervező nem vállal. A Pályázó és a Szavazó e-mail szolgáltatójának rendszeréből adódó problémákért (beleértve a kézbesítetlen e-maileket is) a Szervezőt semmiféle felelősség nem terheli.
A Szervező(MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) a jelen részvételi és adatkezelési szabályzat változtatásának a jogát fenntartja. A Szervező az esetleges módosításokat a Honlapon közzéteszi.