Ki gondolta volna, március 25-én ünnepeljük a gofri világnapját... Parrag Zsófi sem feledkezett meg erről a jeles napról, csak ahogy tőle megszokhattuk, egy egészséges verziót készített el nekünk.
Sokakban ez a desszert egy csokiban és cukorban tocsogó
kalóriabombaként él, de talán kevesebben tudják, hogy ennek is megvan az
egészséges, ám ugyanolyan finom változata. Én már el is készítettem, mutatom a
receptet, hogy te is kipróbálhasd.
Hozzávalók
-
75g zabliszt
-
20g vaj
-
25g kókuszvirág cukor
-
1 db tojás
-
75g tej
Önts minden hozzávalót egy mixerbe és jól dolgozd össze
azokat. Amíg a tészta keveredik, addig kapcsold be a gofrisütőt.
Ha
bemelegedett a készülék, már öntheted is bele a tésztát. Körülbelül 5 perc
alatt süsd aranybarnára. Ebből az adagból nagyjából 4 gofri jön ki.
Ha elkészült az összes waffel, akkor jöhet a tálalás. Én
most natúr mogyoróvajat és fagyasztott gyümölcsöt használtam, de te díszítsd és
ízesítsd ízlésed szerint, akár fahéjjal is megbolondíthatod a tésztát. Bátran fogyaszd akár sósan is.
Jó ünneplést kívánok:-)