A szaftos baconbe csavart mozzarella tökéletes választás, ha szeretnél nagyon gyorsan egy ízletes, laktató ételt tálalni. Ez a mennyei kombináció nem csak új ízeket hoz az asztalunkra, de biztosan elnyeri a család és a vendégek tetszését!
Hozzávalók
200 g mozzarella sajt
8-10 szelet bacon
1 adag főtt rizs
Só, fekete bors ízlés szerint

Elkészítés
A mozzarella sajtokat, ha szeretnéd, vágd 2-3 cm vastag
rudakra vagy kockákra, de hagyhatod egyben is. A bacon szeleteket egyesével tekerd körbe a mozzarellán,
majd fogpiszkálóval rögzítsd.

Előmelegített sütőben 200°C-on süsd őket 15-20 percig, amíg
a bacon ropogós lesz és a sajt megolvad. Vedd ki a sütőből, hagyd pár percet hűlni, majd távolítsd el
a fogpiszkálót vagy fogót. A rizst főzd meg sós vízben a szokásos módon, majd
hagyd kicsit hűlni.

Ha tovább fokoznád az ízeket, készíts hozzá friss salátát is
paradicsomból, uborkából, paprikából...
Jó étvágyat kívánok!
Recept, fotó: Parrag Zsófi