Ha valami igazán ízletes és különleges ételre vágysz, próbáld ki a baconos csirkemellet gyömbéres répapürével. Ez a fogás ötvözi a bacon füstös aromáját és a csirkemell szaftosságát a gyömbér frissességével és a répapüré édességével. Könnyen elkészíthető és biztosan mindenki kedvence lesz!
Hozzávalók
Baconos csirkemellhez
- 4 közepes csirkemellfilé
- 8 szelet bacon
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj

Gyömbéres répapüréhez
- 500 g sárgarépa
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál vaj
- 100 ml tej
- Só és bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Fűszerezd a csirkemelleket sóval, borssal, ízlés
szerint tehetsz rá akár fokhagymát és pirospaprikát is. Majd csavard körbe a húsokat
a baconnel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg a csirkemellek
mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a bacon aranybarnára nem sül. Helyezd a húsokat
egy tepsibe, és süsd a sütőben további 15-20 percig, amíg a csirke teljesen át
nem sül. Végezz tűpróbát.

Hámozd meg a répákat és vágd azokat apró darabokra, majd tedd forrásban
lévő sós vízbe 15-20 percig, amíg teljesen megpuhulnak. Szűrd le a sárgarépákat,
és tedd vissza az edénybe. Add hozzá a vajat, reszelt gyömbért és a mézet.
Ízesítsd sóval és borssal. Keverd össze, használj botmixert vagy turmixgépet,
hogy pürésítsd a keveréket. Végül fokozatosan add hozzá a tejet, amíg el nem
éred a kívánt krémes állagot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Fotó, recept: Parrag Zsófi