Ropogtatnivalóra vágysz, de már unod a megszokott ízeket? Parrag Zsófi sütött egy olyan egészséges finomságot, amelyről állítja, hogy kóstolás után, szívesen lecseréled a chipset.
A brokkolit nem hiába ajánlják
napi fogyasztásra, hiszen számos jótékony hatása van. Ilyen például a nagyon
magas vitamin- és ásványianyag tartalma vagy az emésztésserkentő képessége.

Sokféle
ételhez kiváló alapanyag, de bízom benne, hogy tudok újat mutatni a
nassolnivalóval.

Hozzávalók
-
1 fej brokkoli
-
1 ek. só
-
250 g trappista sajt
-
80 g parmezán sajt
Elkészítés
A brokkolit kisebb rózsákra
vágjuk és sós, forrásban lévő vízbe tesszük.
Körülbelül 15-20 percig főzzük.
Amíg a brokkoli fő, addig a
sajtokat lereszeljük és a sütőt 180 fokosra előmelegítjük.

Egy tepsit kibélelünk
sütőpapírral és a reszelt trappista sajttal beszórjuk az alját.
Végezzünk tűpróbát, hogy
megállapítsuk, elég puha-e a brokkoli. Ha jó, akkor a brokkolifejeket
lecsöpögtetjük és a sajtra helyezzük, úgy hogy helyet hagyjunk köztük, majd
szórjuk meg azokat a parmezán sajttal.

Végezetül vegyünk elő egy
poharat, ez lesz a segítségünk, hogy összepréseljük a brokkolikat.
Nincs más dolgunk, mint 20-30
percre a sütőbe tenni és megvárni, hogy aranybarnára süljön.

Ha elkészült, várjuk meg, hogy
kicsit kihűljön, majd törjük kisebb darabokra és fogyaszthatjuk is. Magában is
isteni, de készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölt.
Jó nassolást kívánok:-)
u.i A kekszemet próbáltad már?
Fotók, recept: Parrag Zsófi