A görögdinnye gazpacho tökéletes választás a nyári melegben, amikor valami hűsítőre és táplálóra vágyunk. Ez a gyümölcsös változat nemcsak a spanyol klasszikus izgalmas variációja, hanem mesterien felhasználja a szezon egyik legkedveltebb gyümölcsét.
Hozzávalók
·
600 g friss
görögdinnye
·
300 g
paradicsom
·
200 g
uborka
·
150 g
piros paprika
·
60 ml
extra szűz olívaolaj
·
50 g
lilahagyma
·
1 gerezd
fokhagyma
·
Só és
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
·
Friss
bazsalikom vagy menta a tálaláshoz
Elkészítés
Vágd össze, majd tedd a görögdinnyét, paradicsomot, uborkát, piros
paprikát, lilahagymát és fokhagymát egy turmixgépbe. Keverd simára az
alapanyagokat.
Add hozzá az olívaolajat, sózd és borsozd ízlés szerint. Még
egyszer turmixold össze, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
Öntsd át az elkészült levest egy nagy tálba, fedd le, és minimum
1-2 órára helyezd a hűtőbe, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.
A hideg levest merd tányérokba vagy tálkákba, és díszítsd friss
bazsalikom- vagy mentalevelekkel. Tálalás előtt ízlés szerint még egy csepp
extra szűz olívaolajat is locsolhatsz a tetejére. Ha gondolod készíts hozzá
pirítóst vagy fogyassz hozzá valamilyen ropogtatnivalót.
Jó hűsölést kívánok!
Fotók, recept: Parrag Zsófi