Ha van otthon néhány szelet gluténmentes kenyérmaradékod, nehogy kidobd, inkább készíts belőle ropogós háromszög melegszendvicseket! Ebben a receptben a sonka, a sajt és a friss - kertből szedett - sóska talál egymásra a melegszendvics sütő aranybarna ölelésében.
Hozzávalók (2 szendvicshez – 4 háromszög)
4 szelet gluténmentes kenyérmaradék (lehet szikkadt is)
4 szelet gluténmentes sonka
4 szelet jól olvadó sajt (pl. trappista, edami, gouda)

1 marék friss sóska
Kevés vaj vagy margarin a kenyér külső oldalára
Elkészítés
A friss sóskaleveleket mosd meg, tépkedd kisebb darabokra.
Nem muszáj előfőzni, de ha erősebb az íze, vagy vastagabb a levele, 10 másodperc
forró vízben blansírozás segíthet. A kenyérszeletek egyik oldalát kend meg
vajjal vagy margarinnal (ez lesz a külső oldal, ami a sütőlaphoz ér).

A másik (belső) oldalra rétegezd: sajt, sonka, sóska. Zárd
le egy másik kenyérszelettel. Melegítsd elő a melegszendvics sütőt. Helyezd
bele a szendvicseket, csukd le, és süsd kb. 4–5 percig, amíg aranybarna és
ropogós nem lesz, a sajt pedig belül szépen megolvad.
Kellemes ropogtatást, és éljen a maradékmentés!

Fotó, recept: Parrag Zsófi