Egyre többen keresnek egészséges alternatívákat kedvenc édességeikhez. Ebben a cikkben bemutatok egy egyszerű receptet a népszerű Reese's csoki helyettesítésére, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon is.
Kóstolj bele, és élvezd a finom ízeket bűntudat nélkül!
Hozzávalók
Csokiréteghez
- 100 g étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)
- 1 evőkanál kókuszolaj
Földimogyoróvajas réteghez
- 100 g natúr földimogyoróvaj (lehetőség szerint cukormentes
és csak mogyoróból készült)
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup (ízlés szerint több vagy
kevesebb)
- 1 evőkanál kókuszolaj
- Egy csipet só (ha a mogyoróvaj nem tartalmaz sót)
Elkészítés
Csokiréteg elkészítése
Vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét és a kókuszolajat
egy hőálló tálban. Kanál segítségével önts egy kis adag olvadt csokoládét a
muffin papírok aljára, hogy egy vékony réteget képezz. Használhatsz mini
muffin formákat a kisebb adagokhoz.
Tedd a formát a hűtőbe 10-15 percre, hogy a csokoládé
megdermedjen.
Földimogyoróvajas réteg elkészítése
Egy kis lábosban vagy mikróban olvaszd fel a kókuszolajat,
majd keverd hozzá a natúr földimogyoróvajat és a mézet vagy juharszirupot. Keverd simára a hozzávalókat, amíg homogén masszát nem
kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy csipet sót.
Rétegek összeállítása
Kanalazz egy kis adag mogyoróvajas keveréket a megdermedt
csokoládérétegre de figyelj rá, hogy ne legyen túl vastag.
Tedd vissza a formát a hűtőbe, és hagyd, hogy a mogyoróvajas
réteg is megdermedjen (kb. 10 perc).
Második csokiréteg
A megmaradt olvasztott csokoládét öntsd a megdermedt
mogyoróvajas réteg tetejére, hogy befedje azt. Tedd vissza a formát a hűtőbe és hagyd teljesen megdermedni,
kb. 30-60 perc.
Amikor már teljesen megszilárdult, óvatosan vedd ki a
formából és fogyaszd egészséggel! Ez az alternatíva ugyanolyan finom, de egészségesebb, mint a
bolti változat.
Fotók, recept: Parrag Zsófi