Elsőre talán furcsán hangzik, hogy megsütjük az avokádót, de Parrag Zsófi ígéri, hogy a legfinomabb reggelit készíti el nekünk.
A tojás és a bacon teszi mennyeivé ennek a fogásnak a
harmonizáló ízvilágát.
Az avokádó telítettlen zsírsavakban gazdag, számos jótékony
hatással bír a szervezetünkre. Ezért próbáljunk meg minél gyakrabban fogyasztani ebből a
mediterrán finomságból.
Hozzávalók
1 db avokádó
2 db tojás
1-2 szelet bacon
só
oregánó
bazsalikom
Elkészítés
Az avokádót vágjuk ketté és távolítsuk el a magját. Egy
kanál segítségével szedjünk ki annyi húst, hogy egy tojást bele tudjunk ütni.
A tetejét ízlés
szerint szórjuk meg csíkozott baconnel.
Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon 15 percre. Ha
elkészült, sózzuk és fűszerezzük kedvünkre.
Én tálaláshoz paradicsomot és nachost használtam, de a pirítós is remek választás.
Bízom benne, hogy ízleni fog és jó étvággyal fogyasztjátok majd:-)
Fotók, recept: Parrag Zsófi