Képzeld el, ahogy a sütőből ínycsiklandóan édes, fahéjas illat árad, miközben a zöldalmák a tölteléktől varázslatosan megpuhulnak! Ez a sült alma tökéletes desszert, ami minden falatnál egy kis meglepetést tartogat!
Hozzávalók
2 db zöldalma
4 evőkanál méz vagy kókuszvirág
cukor
1 teáskanál fahéj
1/4 csésze dió vagy mandula
2 evőkanál vaj (vagy növényi
margarin)

Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
Válaszd ki a zöldalmákat, és mosd meg őket. Vágd le az almák tetejét, és egy
kanállal távolítsd el a magházat, ezzel készítesz egy lyukat, amit meg tudsz
tölteni. Ügyelj arra, hogy az alját ne fúrd át!
Egy tálban keverd össze a mézet
vagy a kókuszvirág cukrot, fahéjat, és az apróra vágott diót vagy mandulát.

Töltsd meg a kivájt almákat a
keverékkel, majd a tetejére tegyél egy kis vajat. Helyezd az elkészült gyümölcsöket
egy sütőformába (lehet egy kisebb tál is), és adj hozzá egy kis vizet a tál
aljára, hogy sütés közben gőz képződjön.
Tedd be a sütőbe 25-30 percig, amíg az almák meg nem puhulnak.

Tálald az elkészült desszertet
melegen, mert úgy a legfinomabb. Kínálhatsz mellé fagylaltot vagy joghurtot.
Jó desszertezést kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi