Csábító ízek és roppanós állag, ez a mézes szezámmagos csirke mindenki kedvence lesz! A legjobb pedig, hogy könnyedén elkészíthető akár sütőben is, így egészségesebb alternatívát kínál a bő olajban készítéssel szemben.
Hozzávalók
A bundához
6 evőkanál finomliszt
3 csapott evőkanál étkezési
keményítő
1 evőkanál napraforgóolaj
1 tojás
1 csirkemellfilé (felkockázva)
1 csipet só
2 evőkanál víz (pici mennyiség)
1,5 teáskanál sütőpor

A mázhoz
100 g ketchup
Chili, ízlés szerint (vagy erős
paprikakrém)
2 teáskanál méz (ízlés szerint)
3 evőkanál szezámmag

A rizshez
1 bögre rizs
2 bögre víz
1 csipet só
Elkészítés
A rizst alaposan öblítsd le hideg
víz alatt, majd egy lábasban forralj fel 2 bögre vizet. Add hozzá a rizst és
egy csipet sót, majd lefedve főzd alacsony hőmérsékleten körülbelül 15-20
percig, amíg a víz teljesen beszívódik és a rizs megpuhul. Közben a csirkemellet
kockázd fel, majd tedd bele egy tálba a bundához szükséges hozzávalókat:
finomlisztet, étkezési keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és vizet.

Keverd sűrű masszává, majd forgasd bele a felkockázott húst. Melegítsd elő a
sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütés esetén 180 °C). Tedd a bundázott húst egy
sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd körülbelül 20-25 percig, amíg aranybarnára
és ropogósra nem sül. Amint a hús elkészült, készítsd el a mázat a ketchup,
chili, méz és szezámmag összekeverésével, majd forgasd bele a megsült húst.
Tálald a sült csirkét a főtt rizzsel.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi