A sült palacsinta egy különleges változata a klasszikus palacsintának. Az elkészítése egyszerű és gyors, így remek választás bármilyen alkalomra, legyen az reggeli, desszert vagy egy ízletes harapnivaló.
Hozzávalók
250 g liszt
2 tojás
500 ml tej
1 csipet só
1 evőkanál cukor (opcionális)
2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés
Egy tálban keverd simára a lisztet, a tojásokat, a tejet, a
sót, a cukrot és a vajat. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd bélelj ki sütőpapírral
egy tepsit és öntsd bele a tésztát.

Helyezd a sütőbe és kb. 15-20 perc alatt süsd aranybarnára.
Ízlés szerint töltsd meg a palacsintákat, lekvárral, pisztáciakrémmel vagy bármivel, amit szeretsz, majd tekerd fel azokat és tálald melegen.

Jó nassolást kívánok!
Fotók, recept: Parrag Zsófi