Ha a hűtőben lapul egy kis megmaradt quinoa, ne dobd ki, inkább pár perc alatt adj neki új életet! A tonhalas quinoa tál friss, tápláló és tele van értékes tápanyaggal. Csak néhány alapanyagot kell hozzáadnod, és máris kész egy könnyű, mégis laktató ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók
1 csésze
főtt quinoa (kb. 80 g száraz quinoa előfőzve)
1 konzerv
tonhal olívaolajban vagy sós lében
1 db érett
avokádó
5–6 db
koktélparadicsom

½ db
lilahagyma
1 evőkanál
extra szűz olívaolaj
½ db
citrom leve
só,
frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés
A
főtt quinoát tedd egy tálba. Ha nincs előre megfőzve, főzz 80 g száraz quinoát
kétszeres mennyiségű vízben 10–12 perc alatt, majd hűtsd le. A lilahagymát
aprítsd finomra, a paradicsomokat vágd félbe, az avokádót hámozd meg, és
kockázd fel.

Add a zöldségeket a quinoához, majd keverd bele a lecsepegtetett
tonhalat. Locsold meg olívaolajjal és frissen facsart citromlével, ízesítsd
sóval és borssal. Keverd át, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel vagy
korianderrel, és már tálalhatod is.
Jó étvágyat kívánok:-)
Fotó, recept: Parrag Zsófi


