Ha almát hámozol, ne dobd ki a héját! Egyszerűen és gyorsan készíthetsz belőle egészséges, ropogós nasit. Az almahéj chips nemcsak finom, hanem rostban gazdag és illatos is - tökéletes tea vagy kávé mellé. Ha egyszer kipróbálod, ez lesz a kedvenc őszi ropogtatnivalód!
Hozzávalók
Almahéj
1–2
ek kókuszvirágcukor
1 tk fahéj
Kevés
citromlé

Elkészítés
Melegítsd
elő a sütőt 120 °C-ra. A héjakat egy tálban forgasd össze a fahéjjal és a
kókuszvirágcukorral. Terítsd szét úgy sütőpapírral bélelt tepsin, hogy ne
fedjék egymást.

Süsd kb. 30–40 percig, amíg ropogósra száradnak (félidőben
forgasd meg). Hűtsd ki, majd zárt üvegben tárold.
Jó
ropogtatást!
Recept, fotók: Parrag Zsófi


