Tudom, a torma és a sült körte elsőre furcsán hangzik, de higgy nekem, együtt valami egészen különlegeset alkotnak. A torma csípőssége, a lencse természetessége, és a körte édesen karamellizált íze tökéletesen egészítik ki egymást. Egy próbát megér, ígérem jó lesz!
Hozzávalók
20–25
dkg főtt zöld vagy barna lencse
2
érett körte
1
evőkanál olívaolaj
1
marék rukkola
1
marék pirított dió

A
tormás öntethez
2
evőkanál reszelt torma
1
evőkanál dijoni mustár
2
evőkanál olívaolaj
Só,
bors

A
körtéket vágd cikkekre, locsold meg olajjal, 200°C-on 10–12 perc alatt
karamellizáld meg őket. Addig a lakás is mennyeien illatos lesz. A lencsét főzd
meg kb 20 perc alatt, ne túl puhára, még roppanjon. Aztán öntsd össze a
rukkolával és a dióval egy tálba. Végül készítsd el az öntetet, keverd krémesre
a tormát, a mustárt és az olajat. Ez lesz az a rész, amitől mindenki
megkérdezi: „Ebben mi van?”
Öntsd az öntetet a salátára és tedd a tetejére
a sült körtét. Végül, ha szeretnéd, morzsolj rá még feta sajtot.
Jó
étvágyat kívánok!
Fotók, recept: Parrag Zsófi

