Az ezerarcú virsliből most egy tésztás verziót mutatunk. A legjobb, hogy sütéssel együtt, mindössze fél óra alatt elkészül.
Reggelinek és sós vendégváró falatnak is tökéletes tésztába csomagolt virslit hoztam el nektek.
![](https://cms.alkotoenergia.dtapp.hu/uploads/Zsofi1_7434895add.jpg)
Hozzávalók
- 1 csomag kész levelestészta
- 4 db virsli
- 1 db tojás
- só
- szezámmag
![](https://cms.alkotoenergia.dtapp.hu/uploads/Zsofi2_0ad8a91eed.jpg)
Elkészítés
A tésztát kicsomagoljuk és kisimítjuk. Ezután körülbelül két ujjnyi szélességű csíkokat vágunk belőle.
A csíkokat elkezdjük feltekerni a virslikre. Majd ízlés szerint kisebb darabokra vághatjuk ezeket (én félbe vágtam).
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a falatkákat, egész tojással lekenjük, végezetül szezámmaggal és sóval megszórjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a bundás virsliket.
Jó étvágyat hozzá!
![](https://cms.alkotoenergia.dtapp.hu/uploads/Zsofi4_4addbebe04.jpg)
Tipp
Ha maradt még tésztánk, akkor tudunk belőle masnikat készíteni. Ugyanúgy csíkokra vágjuk, majd kb. 5cm hosszúszúságú darabokra szeljük és a két végét megfogva megcsavarjuk kétszer a tésztát.
Sóval vagy sajttal megszórjuk. Süthetjük együtt a virslikkel.
Fotók: Parrag Zsófia