A quesadilla egy ízletes mexikói finomság, amelyben a tortilla lapok közé szaftos csirkehúst és zöldségeket rejtünk. Ez a gyors és egyszerű recept tökéletes választás a könnyű vacsorához vagy uzsonnához. Tálald salsa, esetleg avokádó szósszal, és élvezd a csodás ízeket!
Hozzávalók
300 g főtt, apróra vágott
csirkehús
150 g reszelt sajt (pl. cheddar
vagy mozzarella)
2 közepes paradicsom
1 közepes hagyma
1 piros paprika
1 evőkanál olívaolaj
Só és bors ízlés szerint
4 tortilla lap

Elkészítés
Melegítsd elő a serpenyőt közepes
lángon, majd add hozzá az olívaolajat. Kockázd fel a hagymát és a paprikát,
majd pirítsd a serpenyőben, amíg meg nem
puhulnak (kb. 3-4 perc). Add hozzá a főtt csirkehúst és a
felkockázott paradicsomot. Ízesítsd sóval és borssal, majd keverd jól össze.
Pirítsd a keveréket még 2-3 percig, hogy
minden jól átsüljön.

Készítsd elő egy másik serpenyőt
(vagy használd ugyanazt, miután kivetted belőle a tölteléket). Tedd bele az
első tortilla lapot, szórd meg a reszelt sajttal, majd tedd rá a
csirkehúsos-zöldséges keveréket. Én tettem bele avokádó krémet is, de ez
opcionális. Végül helyezd rá a tortilla másik felét.

Süsd a quesadillát 2-3 percig,
majd óvatosan forgasd meg, és süsd a másik oldalát is, amíg aranybarna és
ropogós nem lesz. Vedd le a serpenyőről, és vágd
negyedekre. Tálald salsa szósszal, avokádó krémmel vagy tejföllel, ha
szeretnéd.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi