Mivel már mindenki vágyik a szabadba és a friss, lágy levegőre, olyan menüt állítottunk össze, amelyet bármikor gyorsan elkészíthetünk, ráadásul lelkifurdalás nélkül ehetünk.
Sorozatunk első részében egy szuper előételt hoztunk Önöknek.
Zöld pestós, sajtos csavart, salsa szósszal
Nem titok, hogy az egészséges is lehet finom, sőt az sem, hogy ehhez nem feltétlenül kell boltban vásárolnunk egy terméket. Ezt az előételt pár perc alatt elkészíthetjük, és akár a családnak, akár a barátainknak tálaljuk, mindenki imádni fogja. Az már csak a hab a tortán, hogy gluténmentes is.
Hozzávalók:
*120 g mandulaliszt
*80 g vaj
*2 db tojás
*só ízlés szerint
*1 teáskanál sütőpor
*175 g reszelt mozzarella sajt
*60 g zöld pesto
*szezámmag
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Reszeljük le a sajtot, majd vágjuk apró kockára a vajat, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni. Addig hagyjuk a tűzön, amíg össze nem olvad krémes keverékké. Ne felejtsük el néha megkeverni.
Ha elkészült a krém, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá egyesével a tojásokat és jól keverjük össze.
Miután a szárazanyagokat (só, mandulaliszt és sütőpor) egy tálban "összeráztuk", öntsük a krémhez.
Kézi robotgép segítségével keverjünk belőle puha masszát, majd gyúrjuk át kézzel is.
Helyezzük két sütőpapír közé a tésztát és kezdjük el kinyújtani kb. 0,5 cm vastagra.
Kenjük meg a felületét pestóval, majd hajtsuk félbe a tésztát.
Egy kés segítségével vágjunk kb. 2 cm széles csíkokat. A hosszúságot a készítőre bízzuk, csinálhatunk kisebb falatkákat is és nagyobb rudakat.
Ha megvan a méret, már csak annyi a dolgunk, hogy megfogjuk a két végét és elkezdjük az ellenkező irányba csavarni.
Tegyük a tepsibe a kész csavartakat, és szórjuk meg őket szezámmaggal. Végezetül, tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük kb. 15 percig.
Amíg a csavartak sülnek elkészíthetjük a salsa szószt.
Hozzávalók:
*2 db paradicsom
*2 dl paradicsomszósz
*fél fej hagyma
*két gerezd fokhagyma
*1 db csilipaprika
*só ízlés szerint
*1 csipet cukor
*1 db lime
Elkészítés:
Vágjuk apróra a paradicsomot, majd keverjük össze a paradicsomszósszal. Aprítsuk fel a hagymát és keverjük a paradicsomokhoz.
Nyomjuk össze a fokhagymát, törjük a csilit apróra, és keverjük ezt is a paradicsomos szószhoz. Az egészet megsózzuk és belefacsarjuk egy lime levét.
Alaposan keverjük össze és tegyük a hűtőbe kb. 2 órára pihentetni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá:-)