Csempésszünk percek alatt hawaii hangulatot a konyhánkba. A Poké Bowl egy polinéz
tradicionális étel, amelyet eredetileg nyers hallal tálalnak.
Mi ezt az alapanyagot most kicseréltük, de a technika ugyanaz maradt. Nézzük a szuperfinom és könnyű ételünket.

Hozzávalók
- 250 g csirkemell
- 5 ek. ketchup
- 3 ek. méz
- csipet só
- szezámmag
- 1 kiskanál szójaszósz
- 3 ek. olaj
- 200 g rizs
- 300 ml víz
- 1 tk. Vegeta
- 3 ek. olaj
- 6-8 db koktélparadicsom
- fél uborka
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 db avokádó
- 1 db tojás
- nagyszemű só a díszítéshez

Elkészítés
A csirkemellet megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és besózzuk. A ketchupot a mézzel és a szójaszósszal összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a húst.
Egy serpenyőben 3 ek. olajat felmelegítünk, ebbe tesszük bele a szószos csirkét és 20-25 perc alatt megsütjük.
A végén szezámmagot szórunk rá.
Miközben sül a hús, elkezdhetjük a rizst párolni.
Egy edénybe olajat melegítünk, a rizst pedig egy szűrő segítségével jól átmossuk, lecsepegtetjük, majd beleforgatjuk az olajba. 1-2 perc pirítás után felöntjük vízzel és Vegetával ízesítjük. Fedővel lefedjük, kis lángon pároljuk.
Miután elfőtt a víz, utoljára megkeverjük és visszahelyezzük a fedőt. Ekkor már lekapcsoljuk a tűzhelyet, tíz percig pihentetjük, de még ne nyissuk fel a fedőt!
Amíg várjuk, hogy elkészüljön a rizs és a hús, főzzünk meg egy tojást.
Ha azt szeretnénk, hogy egy picit még folyós legyen a sárgája, a forrástól számított 8 perc után vegyük ki a vízből.

Nincs más dolgunk, mint a zöldségeket, azaz a paradicsomot, az uborkát, a hagymát és az avokádót felszeleteljük. Vágjuk különböző alakúakra, hogy a tálalásnál még mutatósabb összképet kapjunk.
Végezetül, ha mindent előkészítettünk, vegyünk elő egy nagyobb tálat és tegyük az aljára a rizst, majd a húst, a tojást és a zöldségeket kedvünk szerint helyezzük a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!