A rizskása egy tápláló reggeli, amely gyorsan elkészíthető és még a gluténmentes diétát követők számára is kiváló választás. Ezt a kását számos variációval színesítheted, például gyümölcsökkel, mézzel vagy diófélékkel, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő verziót.
Hozzávalók
100 g rizspehely
500-750 ml tej (vagy víz, ízlés szerint)
1 csipet só (kb. 1 g)
10-20 g cukor/cukorhelyettesítő (opcionális)
Vanília kivonat (opcionális)
Gyümölcsök, méz, vagy diófélék (opcionális, tálaláshoz)
Elkészítés
Egy lábasban forrald fel a tejet (vagy vizet). Amikor ez
forrni kezd, add hozzá a 100 g rizspelyhet és a csipet sót. Csökkentsd a hőt, és folyamatos keverés mellett főzd
alacsony lángon 5-10 percig, amíg a rizspehely megpuhul és kásás állaga nem
lesz.
Ha szeretnéd, adj hozzá 10-20 g cukrot és vaníliát,
majd jól keverd össze. Tálald melegen, ízlés szerint szórhatsz rá gyümölcsöket,
dióféléket, vagy mézet.
Energikus kezdést a naphoz!
Fotók, recepet: Parrag Zsófi