Valódi ízbomba vár rád ezekkel a gluténmentes falatkákkal, amelyeket pikk-pakk elkészíthetsz. Ropogós, színes és ízekben gazdag, tökéletes vendégváró előétel, amire a a házigazda büszkén tekinthet, a meghívott pedig elégedetten falatozgathat belőle.
Hozzávalók
- Gluténmentes leveles tészta
- 1 tojás (a kenéshez)
- Szezámmag
- Serrano sonka
- Camembert sajt
- Áfonyalekvár
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Nyújtsd ki a gluténmentes
leveles tésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül 2-3 mm vastagságúra. Egy
csillag alakú süteménykiszúróval készítsd el a tésztából a formákat. Helyezd a
csillagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Verd fel a tojást, majd kend meg
vele a tésztadarabok tetejét. Ízlés szerint szórd meg a csillagok tetejét
szezámmaggal. Süsd a tésztát az
előmelegített sütőben körülbelül 10-12 percig, vagy amíg aranybarnára nem
sülnek. Ha elkészültek, vedd ki a csillagokat a sütőből, és hagyd őket kihűlni.
Egy éles késsel óvatosan vágd ketté a csillagokat vízszintesen, úgy mint egy
szendvicset. Tegyél mindegyik alsó félbe egy szelet Serrano sonkát és egy
szelet Camembert sajtot. Adj hozzá egy teáskanál áfonyalekvárt, majd helyezd rá
a csillag tetejét. Tálald az elkészült falatkákat frissen, esetleg saláta
kíséretében.
Jó pihenést és jó falatozást kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi