A nyári melegben egy finom és könnyed desszertre vágysz, ami ráadásul gluténmentes is?
Ez a meggyes piskóta tökéletes választás családi ebédekhez, baráti összejövetelekhez vagy akár egy kis délutáni kényeztetéshez.
A tésztája könnyű és puha, a meggyek pedig egy kis savanykás
frissességet adnak a piskótához.
Hozzávalók
4 db
tojás
150 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
200 g
gluténmentes liszt (pl. rizsliszt, mandulaliszt vagy egyéb gluténmentes
lisztkeverék)
1 csomag
sütőpor (gluténmentes)
100 ml
olaj
100 ml
tej
300 g
kimagozott meggy
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy
közepes méretű tepsit sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral
habosra keverjük, míg világos és krémes lesz. Fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat és a tejet a
tojássárgás keverékhez, miközben folyamatosan keverjük.
A gluténmentes lisztet keverjük össze a sütőporral,
majd apránként szitáljuk a tojássárgás keverékhez. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot a
tésztába, ügyelve arra, hogy ne törjük össze azt. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, majd
egyenletesen szórjuk meg a kimagozott meggyel.
Süssük a sütőben kb. 25-30 percig, vagy amíg a piskóta
teteje aranybarnára nem sül, és a tűpróba során a tű tisztán jön ki a
tésztából. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.
Gyors, finom, egészséges. Kell enél több?
Fotók, recept: Parrag Zsófi