Merülj el a francia ízek világában ezzel a gluténmentes sonkás-camembert sajtos napsugárral! Ez a mennyei falatka mindenkit elvarázsol, lágy sajtkrémmel, pazar sonkával és egy csipetnyi zöld pestóval.
Könnyen elkészíthető recept, látványos és ínycsiklandó,
tökéletes választás bármilyen alkalomra.

Hozzávalók
- 2 csomag gluténmentes levelestészta
- 1 db camembert sajt
- 100 g feketeerdő sonka
- 2 evőkanál zöld pestó
- 1 tojás a kenéshez
- szezámmag (opcionális)

Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, és bélelj ki egy tepsit
sütőpapírral. Helyezd a tésztát a sütőpapírra. Kend meg a tésztát zöld pestóval
egyenletesen. A közepére tedd egyben a camambert sajtot, köré pedig helyezd a
sonkát. Végül helyezd a másik tésztát ennek a tetejére.

Jól lapítsd le, majd
vágd cikkekre. Fogj meg egy szeletet és csavard meg kétszer a végénél fogva.
Verd fel a tojást, és kend meg vele a tészta tetejét. Ha szeretnéd szórd meg
szezámmaggal. Süsd kb. 15-20 percig, amíg aranybarnára nem sül. Hűtsd egy
picit, de még tálald melegen.

Jó mártogatást kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi