Ünnepre vagy csak úgy, hoztunk egy ínycsiklandó, szív alakú gluténmentes pizza receptet. A ropogós tészta, gazdag paradicsomszósz és a prosciutto tökéletes választás a romantikus vacsorához. Készítsd el, és varázsolj boldog pillanatokat!
Hozzávalók
A tésztához
240 g gluténmentes liszt (pl. rizsliszt, mandulaliszt vagy
gluténmentes lisztkeverék)
120 ml víz
15 ml olívaolaj
5 g só
5 g száraz élesztő
200 g paradicsomszósz
200 g mozzarella sajt
100 g prosciutto
Friss bazsalikom a díszítéshez
Olívaolaj a sütéshez
Só és bors ízlés szerint

Elkészítés
Keverd össze a gluténmentes lisztet, a sót és a száraz
élesztőt egy tálban. Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a
tésztát, amíg sima állagú nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy
lisztet az ideális állag eléréséhez. Hagyd pihenni a tésztát 30 percig.
Közben melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát
egy lisztezett felületen (gluténmentes liszttel), és formázz belőle egy szívet.
Ezt könnyen megteheted, ha a tésztát először kerekre nyújtod, majd a széleit
formázod. Helyezd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a tésztát
a paradicsomszósszal és tedd rá a prosciuttót. Szórd meg reszelt mozzarella
sajttal, vagy mozzarella szeletekkel. Süsd a pizzát a sütőben 10-15 percig,
vagy amíg a sajt szépen megolvad és a tészta aranybarna nem lesz.

Amikor a pizza kész, vedd ki a sütőből. Díszítheted friss
bazsalikommal, koktélparadicsommal és locsold meg egy kis olívaolajjal.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi