Ez a folyékony finomság ideális választás a tavaszi napfény ihlette frissítő élvezetekhez, melyben a gyömbér fűszeres íze és a körte édessége egyesül. A krémes, tejszínes levessel garantáltan feldobod a tavaszi ebédeket vagy vacsorákat.
Hozzávalók
4 érett körte
1 ek. friss gyömbér
4 csésze víz
1-2 evőkanál méz

1 tk. vanília kivonat
1/2 tk fahéj
1 csésze tejszín
Elkészítés
Darabolj fel négy érett körtét,
ha szeretnéd hámozd is meg. Egy nagy lábasban forralj fel négy csésze vizet,
majd add hozzá a felkockázott körtét. Főzd 15-20 percig, amíg a körte megpuhul.

Ekkor reszelj bele egy evőkanál friss gyömbért, és ízlés szerint keverj hozzá
egy-két evőkanál mézet, valamint egy teáskanál vanília kivonatot és fél
teáskanál fahéjat.
A levest pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben simára.
Végül adj hozzá egy csésze tejszínt, és jól keverd össze. Melegítsd át a
levest, de ne forrald fel.

Tálald melegen, friss mentával
vagy korianderrel díszítve.
Foró, recept: Parrag Zsófi