A gumicukor az emberek egyik kedvenc édessége, amely otthon is könnyedén elkészíthető
egyszerű hozzávalókból. A zselatin és a szörp kombinációja kellemesen lágy és rugalmas
textúrát eredményez, amelyet kedvünk szerint ízesíthetünk és formázhatunk különböző
alakúakra.
A következő recept segítségével lépésről lépésre juthatsz el saját gumicukrodig.
Hozzávalók
- 1 csomag (kb. 20 g) zselatinpor
- 1/2 csésze víz
- 1/2 csésze szörp
Elkészítés
Keverd össze egy lábasban a zselatint és a vizet, majd hagyd állni néhány percig, hogy a zselatin felszívja a folyadékot.
Melegítsd fel a keveréket alacsony hőfokon, és keverd, amíg teljesen feloldódik és sima masszát nem kapsz. Ezután vedd le a tűzről, és add hozzá a kedvenc szörpöd. Keverd jól össze, hogy homogén legyen.
Öntsd a masszát szilikonformába (ha nincs, akkor egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tálba). Hagyd kihűlni és megdermedni legalább 4-6 órán keresztül, de az a legegyszerűbb, ha egy egész éjszakára hűtőbe teszed.
Miután a massza megkötött, nyomd ki a formából vagy vágd kockákra. Forgasd meg a kockákat porcukorban, hogy ne ragadjanak össze.
Ízlés szerint variálhatod a receptet, például ha másféle szörpöt vagy gyümölcslevet használsz.
Jó nassolást:-)
Fotók: Parrag Zsófi