Frissítő, könnyű és egyszerű. Ez a hideg joghurtos uborkaleves tökéletes választás a melegebb napokra. Gyorsan elkészíthető, tojásmentes, és akár teljesen növényi alapú változatban is tálalható. Kiváló előétel vagy könnyű vacsora, ami nemcsak hűsít, de táplál is.
Tápláló hatásai
Az
uborka magas víztartalma segít a szervezet hidratálásában, miközben alacsony
kalóriatartalmú. A joghurt (akár
tejmentes változatban is) probiotikumokat tartalmaz, amelyek támogatják az
emésztőrendszert és a bélflóra egyensúlyát. A fokhagyma gyulladáscsökkentő,
természetes antibiotikumként is ismert. Az étel így nemcsak frissítő, hanem
belsőleg is jótékony hatású.

Hozzávalók
1
kígyóuborka
2
dl natúr növényi joghurt (pl. szójajoghurt)
1
gerezd fokhagyma
1
evőkanál citromlé
só,
bors

Elkészítés
Az
összetevőket tedd turmixgépbe és turmixold le. 2-3 órára tedd hűtőbe, utána
fogyaszthatod is.
Jó
hűsölést kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi