Ezek az ötletes és egyszerű receptek lehetővé teszik, hogy különleges jégkockákat készíts, amelyek nem csak hűsítőek, hanem stílusosak is. Legyen szó baráti összejövetelről, nyári partikról vagy csak egy hétköznapi italról, ezek a jégkockák biztosan lenyűgözik vendégeidet és felpezsdítik a mindennapokat.
Készítsd el őket előre, hogy mindig kéznél legyenek!
Gyümölcsös jégkockák
Hozzávalók
- Friss gyümölcsök (barack, eper, áfonya, málna, narancs,
citrom, stb.)
- Víz vagy kókuszvíz
Elkészítés
Vágd fel a gyümölcsöket apró darabokra. Helyezd ezeket a jégkockatartókba. Öntsd fel őket
vízzel vagy kókuszvízzel. Tedd be a fagyasztóba, és várj, amíg teljesen
megfagynak. Használd őket limonádékhoz, koktélokhoz vagy akár sima vízhez is.
Fűszeres jégkockák
Hozzávalók
- Tea (például menta, kamilla vagy gyömbértea)
- Friss fűszernövények (menta, bazsalikom, stb.)
Elkészítés
Főzz le egy erős teát, és hagyd kihűlni. Helyezz néhány
levél friss fűszernövényt a jégkockatartókba. Öntsd fel őket a kihűlt főzettel,
és fagyaszd le őket. Adj egy új ízt a jegesteádnak vagy más italoknak ezekkel a
jégkockákkal.
Kávés jégkockák
Hozzávalók
- Frissen főzött kávé
- Tejszín (opcionális)
Elkészítés
Főzz le egy adag kávét, és hagyd kihűlni. Öntsd a
jégkockatartókba. Opcionálisan egy kis tejszínt is hozzáadhatsz a krémesebb
ízért. Fagyaszd le. Dobd bele őket a jegeskávédba, így az italod nem hígul fel,
hanem megőrzi kávés ízét.
Virágos jégkockák
Hozzávalók
- Ehető virágok (pl. ibolya, rózsa, levendula)
- Víz
Elkészítés
Alaposan mosd meg az ehető virágokat. Helyezd ezeket a
jégkockatartókba. Öntsd fel vízzel.
Tedd a fagyasztóba és hagyd teljesen megfagyni. Ezek a
gyönyörű jégkockák tökéletesek lesznek koktélokhoz vagy pezsgőhöz.
Gyógynövényes jégkockák
Hozzávalók
- Friss fűszernövények, mint menta, kakukkfű, rozmaring vagy
bazsalikom
- Víz vagy olívaolaj (későbbi felhasználáshoz ételekben)
Elkészítés
Aprítsd fel a friss fűszernövényeket. Helyezd őket a
jégkockatartókba. Öntsd fel vízzel vagy olívaolajjal. Fagyaszd le őket. Használhatod
őket italokban vagy főzéskor, hogy könnyedén hozzáadást nyerjenek az ízek.
Fotók, recept: Parrag Zsófi