A mézes-mustáros lazac salátával egy elegáns és könnyed fogás, amely tökéletesen illik a karácsonyi asztalra. A szaftos lazac, amelyet egy finom mézes-mustáros keverékkel ízesítünk, remekül kiegészíti a friss salátát. Ízletes, de mégis nagyon laktató étel.
Hozzávalók
- 4 szelet
lazacfilé
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál
dijoni mustár
- 1 evőkanál
olívaolaj
- Só, bors ízlés
szerint
A salátához
- 4 csésze friss
kevert saláta (pl. rukola, bébispenót, vagy madársaláta)
- 1 csésze
cherry paradicsom, félbe vágva
- Olívaolaj,
balzsamecet, só, bors az öntethez
Elkészítés
Keverd össze a
mézet, a dijoni mustárt, az olívaolajat, sót és borsot egy tálban. Forgasd meg
a lazacfiléket a mézes mustáros keverékben, és hagyd állni pár percig.
Egy nagy
serpenyőt melegíts fel közepes hőfokra, és adj hozzá egy kis olívaolajat. Helyezd
a lazacfiléket a serpenyőbe, bőrrel lefelé, és süsd kb. 4-5 percig, amíg a bőr
ropogós nem lesz. Óvatosan fordítsd meg a lazacot, és süsd a másik oldalát is
3-4 percig, amíg a hal át nem sül. Egy nagy tálban keverd össze a friss salátát
és a cherry paradicsomot.
Ha szeretnél készíts hozzá öntetet is:
Keverd össze
az olívaolajat, balzsamecetet, sót és borsot ízlés szerint egy kis tálban majd
locsold meg a lazacos salátát vele.
Jó étvágyat
kívánok hozzá, és kellemes készülődést az ünnepekre!
Fotók, recept: Parrag Zsófi