A cukkinipizza egészséges és ízletes alternatívája a hagyományos olasz kedvencnek. Ideális választás, ha gyors, könnyű és alacsony szénhidráttartalmú ételre vágysz, ugyanakkor bővelkedik ízletes zöldségekben.
Hozzávalók
1 nagyobb cukkini (karikákra vágva)
100 ml pizza szósz vagy házi paradicsommártás
100 g reszelt mozzarella sajt
Olasz fűszerek (pl. oregánó, bazsalikom)
Só és bors ízlés szerint
Tetszés szerinti feltétek (pl. sonka, paprika, olajbogyó,
gomba, paradicsom)
Elkészítés
Cukkini előkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A cukkinit mosd meg, majd szeleteld kb. 1 cm vastag
karikákra. Sózd meg enyhén mindkét oldalát, és hagyd állni 10-15
percig, hogy kiengedje a levét. Töröld szárazra a karikákat papírtörlővel.
Alap elkészítése:
Helyezd a karikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik cukkinire tegyél egy kis pizza szószt vagy
paradicsommártást.
Feltétek hozzáadása:
Szórd meg a karikákat reszelt mozzarellával. Helyezd rájuk a választott feltéteket (pl. sonka, paprika,
olajbogyó, gomba, paradicsom). Hintsd meg olasz fűszerekkel, és ízlés szerint adj hozzá sót
és borsot.
Sütés:
Süsd előmelegített sütőben 10-15 percig, amíg a sajt
megolvad és aranybarnára sül, a cukkini pedig megpuhul.
Tálalás:
Azonnal tálald, és élvezd a friss, ropogós cukkinipizzákat!
Ez a variáció nemcsak gyorsan elkészíthető, de garantáltan
mindenki kedvence lesz egy finom, könnyű étkezés alkalmával.
Fotó, recept: Parrag Zsófi