Az édesburgonya remek alapanyaga lehet sokféle ízletes fogásnak, hiszen édes, krémes állagával tökéletesen kiegészíti a különféle töltelékeket. Egyszerűen elkészíthető, ideális könnyű ebédnek vagy vacsorának. Fedezd fel ezt a friss és ízletes finomságot!
Hozzávalók
1 közepes édesburgonya
1 csésze mozzarella sajt (reszelve vagy kockázva)
1 csésze paradicsom (apróra vágva, lehet friss vagy konzerv)
1/2 csésze kukorica (konzerv vagy fagyasztott)
1/2 teáskanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
bazsalikom vagy oregano (opcionális)

Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Az édesburgonyákat mosd meg, majd hosszában vágd ketté, majd dörzsölj rá egy kis olívaolajat, sót és borsot. Helyezd az édesburgonyákat a sütőbe, és süsd őket körülbelül 45-60 percig, amíg meg nem puhulnak.
Amíg az édesburgonya sül, egy tálban keverd össze a sajtot, az apróra vágott paradicsomot és a kukoricát. Ízesítsd sóval és borssal, és ha szeretnél, adj hozzá bazsalikomot vagy oregánót is.

Amikor az édesburgonya elkészült, vedd ki a sütőből, és óvatosan nyiss rajta egy hasadékot, majd töltsd meg a mozzarellás keverékkel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig, amíg a sajt megolvad. Tálald melegen, ha gondolod, szórd meg zöldfűszerekkel a tetejét.

Jó étvágyat!
Fotók, recept: Parrag Zsófi