Te szeretnéd készíteni a húsvéti összejövetel legcukibb és legstílusosabb desszertjét? Ezzel biztosan belopod magad mindenki szívébe, és neked sem kell órákat a konyhában töltened.
Nyuszis muffin az ünnepi asztalra, és ami a legjobb,
gluténmentes!
Hozzávalók
130 g gluténmentes liszt
70 g cukor
0.4 dl napraforgó olaj
1 db tojás
5 g sütőpor
10 g kakaópor
A díszítéshez
100 g mascarpone
30 g porcukor
kókuszreszelék
dekorcukor
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Amíg melegszik, a tészta
alapanyagait öntsd egy tálba és jól keverd össze, majd bélelj ki muffinpapírral
egy muffinformás tepsit.
Ezek után készíts alufólia galacsinokat - mindegyik desszerthez
hármat -, és helyezd el ezeket a papír és a forma közé. Egyet tegyél felülre,
ez adja a nyuszi füleinek formáját, egyet-egyet pedig oldalra, amelyek a pofiját
kontúrozzák meg.
Ezek után nincs más dolgod, csak tedd be az előmelegített
sütőbe 20 percre. Amíg sül, öntsd össze a mascarponét és a porcukrot, majd egy
robotgép segítségével keverd körülbelül 5 percig, amíg habos állagot nem kapsz.
Ha letelt a 20 perc, végezz tűpróbát, hogy megnézd, biztosan
megsültek-e a muffinok. Miután kivetted, hagyd kihűlni.
A hideg süteményeket kend le a krémmel, majd mártsd bele
kókuszreszelékbe. Végezetül dekorcukorkával készíts neki nyusziarcot.
Jó készülődést és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok:-)
Fotók, recept: Parrag Zsófi