Parrag Zsófi elsőként egy sütőtökös-csokis kekszet sütött, hiszen nincs is annál jobb, mint amikor a házat az őszi illatok lepik el.
Érkeznek azok a hónapok, amikor az
arcok pirospozsgásak lesznek a hűvös széltől, a táj kopárrá válik, a madarak
sem énekelnek már, és az emberek is sötét színekbe burkolóznak.
Ilyenkor
szívesebben bújunk takaró alá, veszünk a kezünkbe egy izgalmas könyvet,
bekapcsolunk egy lágy zenét, szürcsölünk egy jó meleg teát, és már meg is
teremtettük a begubózós hangulatot.

De valamit elfelejtettünk!
A szívet
melengető édességet. Nem kell sokat gondolkoznom, hogy mi is legyen ez, egy
finom keksz tökéletesen passzol mindenhez.
Mutatok két receptet, amelyek
alapján gyorsan össze lehet dobni egy kis egészséges nassolnivalót, mielőtt bezárkóznál
a hideg elől.
Az első természetesen a hónap slágerételéhez kapcsolódik, a következőt is hozom hamarosan.

Sütőtökös-csokis keksz
Hozzávalók
-
30 dkg liszt
-
12 dkg barnacukor
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
fél teáskanál gyömbér
-
20 dkg sütőtök
-
10 dkg vaj
-
2 db tojás
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
Süssük meg a
tököt, majd miután kihűlt, pürésítsük össze egy villa vagy egy botmixer
segítségével.
A vajat keverjük habosra a cukrokkal, és öntsük hozzá egyesével a
tojásokat. Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet,
a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a kis darabokra vágott
csokit és a sót.
Forgassuk a tojásos masszához a szárazanyagos keveréket, és
keverjük csomómentesre a tésztát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a
masszából egy evőkanál segítségével helyezzünk halmokat megfelelő távolságra
egymástól, mert a kekszek a sütőben tovább nőnek.

Melegítsük elő a sütőt 170
fokra, és süssük kb. 15 percig, majd hagyjuk a lemezen kihűlni.
Jó nassolást kívánok:-)
Következik: Gyömbéres keksz

Fotók, elkészítés: Parrag Zsófi