Parrag Zsófi ezúttal olyan ízletes és látványos csemege receptjével érkezett, amelyet nem csak a meghívottjaid, hanem te magad is megtapsolsz.
Szeretnél
valami egyszerű, mégis igazán látványos és finom fogással várni a vendégeidet? Ezek
a pálcikás falatkák tökéletes választásnak bizonyulnak. Próbáld ki a könnyen
elkészíthető, mégis különleges receptet, és biztos lehetsz benne, hogy nagy
sikert aratsz vele.
Hozzávalók
- 200 g
penne tészta (lehet variálni, gluténmentes, tönköly- vagy teljes kiörlésű lisztből készült tésztákkal)
- Só a
tészta főzéséhez
- 200 g
sonka
- 200 g
reszelt sajt
- 1 pohár
paradicsomszósz
- 1
evőkanál olívaolaj
- 1
teáskanál oregánó
- 1
teáskanál bazsalikom
- Só és
bors ízlés szerint
-
Fapálcikák (vagy hurkapálca)
Elkészítés
Forralj
fel egy nagy fazék sós vizet. Add hozzá a penne tésztát és főzd "al
dente" állagúra a csomagoláson található utasítás szerint (általában 8-10
perc). Ha megfőtt, szűrd és öblítsd le hideg vízzel. Jól csepegtesd le!
Egy kis
edényben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, add hozzá a
paradicsomszószt, az oregánót és a bazsalikomot. Főzd néhány percig, amíg az ízek összeérnek,
majd hagyd kicsit hűlni.
Vágd
kockákra a sonkát és reszeld le a sajtot. A
fapálcikákra húzz fel 6-7 darab tésztát. Helyezd a pálcikákat a sütőpapírral
bélelt tepsire. Kanalazz mindegyikre egy kis paradicsomszószt, majd szórj rá
sonkát és reszelt sajtot.
Melegítsd
elő a sütőt 200°C-ra. Helyezd a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd kb.
10-15 percig, vagy amíg a sajt szépen megolvad és aranybarnára sül. Tálald
melegen. Kínálhatsz mellé további paradicsomszószt mártogatósnak.
Jó
étvágyat!:-)
Fotó, recept: Parrag Zsófi