Keresel egy gyors és egyszerű snack receptet, ami garantáltan elnyeri a vendégeid tetszését?
Megtaláltad! Parrag Zsófi egy könnyen elkészíthető ropogtatós finomságot hozott.
Ez a ropogós, sajtos finomság pillanatok alatt elkészül, és akár
egyedülálló snackként, akár elegáns előételként tálalva, biztosan nagy
sikert fog aratni.
Hozzávalók
100 g parmezán sajt
Ízlés szerint fűszerek (pl. fokhagymapor, oregánó vagy fekete
bors)
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral. Halmozz kis kupacokat a reszelt parmezánból a sütőpapírra,
ügyelve arra, hogy legyen köztük elegendő hely. Egy szem chipshez körülbelül
egy evőkanál sajtot használj.
Szórd meg a sajtkupacokat az általad választott fűszerekkel.
Én oregánót használtam most. Süsd a sajtot 3-5 percig a sütőben, vagy amíg aranybarna és
ropogós nem lesz. Hagyd a chipseket a sütőlemezen hűlni néhány percig, hogy
megkeményedjenek.
Jó nasizást kívánok!
Fotók, recept: Parrag Zsófi