A répatorta egy ízletes és különleges édesség, amely nemcsak a hétköznapokban, hanem ünnepi alkalmakon is megállja a helyét. Főleg a tavaszi időszakban, például húsvétkor, remek ötlet lehet, hogy feldobd vele az asztalt.
Hozzávalók
250 g reszelt répa
200 g cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű
cukorhelyettesítő
200 g liszt
3 tojás
1/2 dl olaj

1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj (opcionális)
Egy csipet só
Díszítéshez: porcukor vagy mascarpone
Elkészítés
A répatorta elkészítéséhez először melegítsd elő a sütőt 180
°C-ra, és készíts elő egy közepes méretű tortaformát, amit vajjal vagy
sütőpapírral bélelj ki. Egy tálban verd fel a tojásokat a cukorral addig, amíg
világos és habos állagú nem lesz, majd keverd bele az olajat. Egy külön tálban
keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd fokozatosan add
hozzá a tojásos keverékhez, végül keverd bele a reszelt répát is.

Öntsd a
tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-40 percig, vagy amíg a torta
közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki. Miután kihűlt, ízlés szerint
szórd meg porcukorral vagy készíthetsz rá mascarponés krémet is. Én mascarponét
kevertem össze pisztáciakrémmel.
Jó húsvéti készülődést és sok finom desszertet!:-)
Fotó, recept: Parrag Zsófia