Ez a recept lehetővé teszi a rétes szerelmeseinek, hogy élvezhessék a hagyományos desszertet úgy, hogy közben figyelembe veszik és követik a gluténmentes étrendet.
Az egészséges receptek sorából nem hiányozhatnak a mentes ételek sem. Legutóbb egy variálható reggelit készítettem, ezúttal hoztam a gluténmentes desszertet.
Az elkészítése egyszerű, és az íze garantáltan elnyeri a
tetszésed.
Hozzávalók
• 10-12
darab rizslap
• 500 g túró
• 1 tojás
• 100 g
kristálycukor
• 1
teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor
• Olvasztott
vaj vagy olaj a réteslapok kenéséhez
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A túrót törjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a tojást, a
cukrot és a vaníliát.
Keverjük össze alaposan, hogy krémes állagú tölteléket
kapjunk. Nedvesítsünk meg hidegvízben a
rizslapokat és tegyük ezeket úgy egy olajozott felületre, hogy egymással
fedésbe legyenek. Tegyük rá a túrós tölteléket, majd tekerjük fel, úgy ahogy a
hagyományos rétest csinálnánk.
Az elkészített réteseket helyezzük egy sütőpapírral bélelt
tepsibe, majd kenjük meg őket olvasztott vajjal vagy olajjal a sütés előtt.
Süssük
a réteseket 20-25 percig, vagy amíg szép aranybarnák lesznek. Miután elkészültek, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd szolgáljuk fel a
családnak. Ízlés szerint szórjuk meg
porcukorral.
Fotók, recepet: Parrag Zsófi