Zsófi egy könnyed és friss ínyencséget állított össze, amelyet percek alatt el tud bárki készíteni, és ezzel biztos, hogy a szilveszteri buli sztárséfje lesz.
Ez a szilveszteri hidegtál nemcsak ízletes, de szemnek is
gyönyörködtető látványt nyújt az év utolsó estéjén.
A mozzarella krémes
textúrája, a téliszalámi pikáns íze, az olívabogyók savanykás jegyei és a
gránátalma frissessége együtt tökéletes harmóniát alkotnak.
A különféle sajtok
változatos ízvilága és a ropogós magvak teszik igazán különlegessé ezt az
ételt.
A hidegtál könnyed és friss, ideális választás a
szilveszteri bulira, ahol az ízek és az elegancia egyaránt fontos szerepet
játszanak. Emellett a színpompás tálalás és a friss alapanyagok használata
garantálja, hogy a vendégeid örömmel és csodálattal fogadják ezt az ínyencséget,
hozzájárulva az év végi ünnepi hangulathoz.
Hozzávalók
200 g friss mozzarella golyó
250 g koktélparadicsom
150 g téliszalámi
100 g olívabogyó
150 g trappista sajt
100 g fűszeres parenyica sajt
100 g mandula
100 g mogyoró
100 g pekándió
1 db gránátalma
Dekorációhoz:
Friss rozmaringágak
Elkészítés
Az alapok elkészítése
A mozzarella golyókat, ha szeretnéd, vágd félbe, de egészben
is hagyhatod.
A koktélparadicsomokat mosd meg. A téliszalámit vágd vékony
szeletekre és egy pohár segítségével készíts rózsát. A szalámi szeleteket úgy
helyezd a pohár széléhez hogy az élén félbehajtod, addig ismételd ezt meg, amíg
már csak egy kis rés van középen. A trappista és a fűszeres parenyica sajtokat vágd
kisebb kockákra. A gránátalmát szedd szét és vedd ki belőle a szemeket.
A hidegtál összeállítása
Válassz egy tálaló tányért vagy tálat, amely megfelelően
nagy a hozzávalók elrendezéséhez.
Kezdd a mozzarellával és helyezd el őket a tálon
össze-vissza, tegyél így a koktélparadicsomokkal, az olívabogyóval, a trappista
és fűszeres parenyica sajtokkal.
Végezetül szórd meg kevés mandulával, mogyoróval,
pekándióval és friss gránátalmaszemekkel.
Ha szeretnél, készíthetsz hozzá öntetet is.
Hozzávalók
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál méz
Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, balzsamecetet,
mézet, sót és borsot, majd locsold meg ezzel a tálat.
Mindenkinek boldog, egészséges és fenntartható új évet kívánok:-)
Fotók: Parrag Zsófi