Ez a recept a napfény és a frissesség tökéletes harmóniáját hozza az asztalra. Éld át a tavasz friss illatát a bazsalikom és a napérlelte paradicsom varázslatos találkozásával a parmezános csirkében!
Hozzávalók
A csirkéhez:
200 g csirkemellfilé
Só és bors ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
100 g reszelt parmezán
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál szárított oregánó
vagy bazsalikom

A paradicsomos tésztához:
250 g rövid teljes kiőrlésű tészta
(pl. penne vagy fusilli)
400 g paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
Só és bors ízlés szerint
Friss bazsalikom (opcionális)
Reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítés
Tisztítsd meg és csíkozd fel a
csirkemellet, majd egy nagy mély serpenyőben közepes hőfokon melegítsd meg az
olívaolajat. Sózd és borsozd meg a csirkedarabokat, majd tedd őket a serpenyőbe
és szórd meg a parmezánnal. Körülbelül 5-7 percig pirítsd, amíg szép aranybarna
színt nem kapnak. Amikor a csirke megsült, vedd ki a serpenyőből, és tedd
félre.

Az olajban, amelyben a csirkét
sütötted, egy-két percig pirítsd az apróra vágott fokhagymát. Tedd vissza a csirkét a serpenyőbe, darabold fel a paradicsomot majd öntsd a
húshoz. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ezután add hozzá a tésztát és
2 csésze vizet. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd forrald fel.

Csökkentsd a
hőt, és lefedve, főzd a tésztát kb. 10-12 percig, amíg meg nem puhul, és a
folyadék nagy része fel nem szívódik. Végül, amikor a tészta megfőtt,
szórd meg az egészet a reszelt parmezánnal és az oregánóval.

Tálald az ételt azonnal, és ízlés
szerint díszítsd friss bazsalikommal.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi