Lassan itt a tavasz, így egy jó kis tekercsel ünnepelhetjük a friss ízeket és a színes zöldségeket. Ezek a ropogós, ízletes falatok nemcsak látványosak, hanem tökéletes egészséges étkezési alternatívák is!
Hozzávalók
- 8 db rizslap
- 1 érett avokádó
- 6-8 koktélparadicsom
- 1 sárgarépa
- 1/2 kígyóuborka
- Só és bors (ízlés szerint)
- Tálaláshoz szójaszósz vagy mogyoró szósz

Elkészítés
Mosd meg a zöldségeket, hámozd meg, majd reszeld le a
sárgarépát. Vágd vékony csíkokra a kígyóuborkát,valamint aprítsd fel a
paradicsomot. Vágd félbe az érett avokádót, majd távolítsd el a magját, és
kiskanállal kanalazd ki a húsát.
Egy tálban keverd össze az avokádót, a paradicsomot,
areszelt sárgarépát és a kígyóuborkát, majd ízesítsd sóval, borssal. Ha
szeretnél adj hozzá friss mentaleveleket
vagy koriandert.

Tölts egy nagy tálba langyos vizet, majd márts bele egy
rizslapot 10-15 másodpercig, hogy megpuhuljon. Óvatosan emeld ki, és helyezd
egy tiszta, nedves konyharuhára. A rizslap közepére helyezz egy evőkanálnyi
tölteléket, hajtsd be az oldalait, majd tekerd fel úgy, hogy formázz egy
tekercset.

Ismételd meg a folyamatot a többi rizslappal és töltelékkel, végül
tálald a kész tavaszi tekercseket szójaszósszal vagy mogyoró szósszal.
Jó tavaszvárást kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi