Ahogy megérkeznek az első hűvös őszi napok, egyre jobban esik egy meleg, illatos, selymes étel a tányéron. A gesztenyés rizottó pont ilyen. A parmezán gazdag íze pedig még különlegesebbé teszi, így tökéletes választás egy családi vacsorára, vagy akár vendégváráshoz.
Hozzávalók
250 g rizottó rizs (arborio)
1 kis fej hagyma
2 ek olívaolaj + 1 ek vaj
150 ml száraz fehérbor
Kb. 1 l zöldség- vagy csirkealaplé

200 g főtt vagy sült gesztenye
50 g reszelt parmezán
Só, frissen őrölt bors ízlés
szerint
Elkészítés
Dinszteld
meg az apróra vágott hagymát az olívaolaj és a vaj keverékén, amíg üveges nem
lesz. Add hozzá a rizst, és pirítsd 2 percig. Öntsd fel a fehérborral, és
kevergetve hagyd elpárologni.

Apránként adagold az alaplevet, mindig csak
annyit, amennyit a rizs fel tud szívni. Közben folyamatosan kevergesd.

Amikor a
rizs majdnem kész, vágd apró darabokra a gesztenyét és keverd a rizshez. Végül
add hozzá a parmezánt, sózd, borsozd, és lefedve pihentesd 2 percig.
Jó
étvágyat kívánok!
Fotó:recept: Parrag Zsófi

