Van egy kis megmaradt bolognai a hűtőben, amit már senki nem akar megenni? A zöldséges fiókban fonnyadozik pár paprika? Ne dobd ki őket! Pár perc alatt új életet adhatsz mindkettőnek: készíts, sajttal sült töltött paprikát, amit garantáltan mindenkinek tetszeni fog.
Hozzávalók
Nagyobb
kaliforniai paprika
Kb.
250 g bolognai szósz
100
g reszelt sajt (mozzarella, gouda vagy trappista)
Kevés
olívaolaj
Friss
bazsalikom vagy petrezselyem (opcionális)

Elkészítés
A
paprikákat mosd meg, vágd le a tetejét, és magozd ki. Tedd őket egy sütőtálba,
vagy sütőlemezre. A paprikákat belülről enyhén sózd meg és locsold meg pár
csepp olívaolajjal, végül kanalazd bele a bolognai szószt. Szórd a tetejére a
reszelt sajtot.

Tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe kb. 20–25 percre, amíg a
paprika megpuhul és a sajt szépen ráolvad, kissé megpirul.

Tálaláskor
megszórhatod friss zöldfűszerrel. Ha laktatóbbra szeretnéd, tehetsz a
töltelékbe egy kis főtt rizst vagy quinoa-t is, hogy jobban összeálljon.
Jó
étvágyat kívánok!
Fotó: recept: Parrag Zsófi


