Gyakran ott marad a hűtőben egy fél görögdinnye, amit már senki nem fogyaszt el. Ilyenkor nincs jobb megoldás, mint átalakítani egy üdítő, jeges desszertté: készíts belőle granitát! Pofonegyszerű, nincs szükség hozzá fagylaltgépre, és garantáltan mindenkit felfrissít.
Hozzávalók
500g
érett görögdinnye
1
lime vagy citrom leve
néhány
friss bazsalikomlevél

Elkészítés
Vágd
a görögdinnyét kockákra, és távolítsd el a magokat. Tedd a kockákat
turmixgépbe, add hozzá a citrom levét és a bazsalikomleveleket.

Turmixold
simára, majd (ha szeretnéd egészen selymesre) szűrd át egy szitán. Öntsd a
pürét egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30–40 percenként kapard át
villával, amíg szép jégkristályos állagot nem kapsz (kb. 3–4 óra). Poharakba
adagolva tálald, bazsalikomlevéllel díszítve.
Jó
hűsölést kívánok!
Fotók, recept: Parrag Zsófi

