Örök dilemma: jól esik a saját készítésű étel, de nincs időnk főzni...Az Újra! magazin szakácsa, cukrásza erre is tud megoldást.
Nem újdonság, hogy a legtöbben szeretnének finom ebédet, vacsorát főzni, de idejük nem sok marad erre. Van pár tippem, amelyekből most az egyiket, a könnyű, percek alatt elkészíthető, fetás-paradicsomos tésztát mutatom meg nektek.
Granatáltan a család kedvence lesz!
![](https://cms.alkotoenergia.dtapp.hu/uploads/Parrag_Zsofia_1_8eceaf0f1a.jpg)
Hozzávalók
- 250 g feta sajt
- 450 g koktélparadicsom
- 1 tk. szárított oregánó
- 1 tk. szárított bazsalikom
- 2 ek. olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 250 g spagetti tészta
- 1 ek. só
- 2 ek. olaj
Elkészítés
A
sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy lábosba pedig vizet melegítünk a tésztának.
A vízbe egy evőkanál sót és 2 ek. olajat öntünk.
![](https://cms.alkotoenergia.dtapp.hu/uploads/Parrag_Zsofia_3_e4a74ecb3b.jpg)
Egy
jénai tálat 2 evőkanál olívaolajjal kikenünk, majd a közepére tesszük a fetasajtot, és köré öntjük a jól megmosott paradicsomokat, végezetül megszórjuk a
zöldséget oregánóval és a bazsalikommal.
Egy
fej fokhagymát vízszintesen félbevágunk és a két felet egy-egy alufóliába
tesszük.
A
felmelegedett sütőbe helyezzük körülbelül 15 percre a fetás-paradicsomot és a
fokhagymát is.
![](https://cms.alkotoenergia.dtapp.hu/uploads/Parrag_Zsofia_2_bc65a3cc11.jpg)
Ha
felforrt a víz, akkor beletehetjük a spagettit, és a csomagolásán
található elkészítési ideig főzzük.
15
perc után kivesszük a jénait, illetve az alufóliába csomagolt fokhagymát a sütőből. A
fokhagyma folyóssá vált, így könnyedén ki tudjuk nyomkodni a héjából a tálba.
Villa segítségével a paradicsomokat összepréseljük, majd összekeverjük az
olvadt fetasajttal.
![](https://cms.alkotoenergia.dtapp.hu/uploads/Parrag_Zsofia_4_83012e2311.jpg)
Ha
a tészta megfőtt, leszűrjük, átmossuk és hozzákeverjük az elkészült
szószunkhoz.
Ízlés
szerint tálaljuk, jó étvággyal fogyasszuk:-)
Fotók: Parrag Zsófia