Unod már a klasszikus gofrit? Próbáld ki ezt a sós, zöldséges változatot! A cukkinis-sajtos verzió nemcsak finom, de gyorsan elkészíthető is. Könnyed, mégis laktató. Tökéletes egy villámreggelihez, uzsonnára vagy akár vendégvárónak is.
Hozzávalók (kb. 6-8 db gofrihoz)
1 közepes cukkini (kb. 250 g)
2 db tojás
100 g reszelt sajt (pl.
trappista, cheddar vagy gouda)
100 g liszt (lehet sima vagy
teljes kiőrlésű)
1 gerezd fokhagyma (reszelve vagy
apróra vágva)
só, bors ízlés szerint
1-2 evőkanál tej (ha szükséges
lazítani a tésztán)
1 evőkanál olívaolaj (a tésztába)

Elkészítés
A cukkinit reszeld le
(hámozatlanul is lehet). Sózd meg enyhén, és hagyd állni 10 percig, majd jól
nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a tojásokat, sajtot, lisztet,
fokhagymát, sót, borsot és az olívaolajat. Add hozzá a kinyomkodott cukkinit,
és keverd alaposan össze. Ha túl sűrű a massza, adj hozzá 1-2 evőkanál tejet.

Melegítsd elő a gofrisütőt, és enyhén olajozd ki. Kanalazd bele a tésztát és
süsd aranybarnára. Tálalhatod tejföllel, fokhagymás joghurttal, friss salátával
vagy akár egy tükörtojással is.

Jó étvágyat kívánok!
Fotók, recept: Parrag Zsófi