A mentás borsókrémleves frissítő és ízletes étel, amely tökéletes választás a tavaszi hónapokban. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ideális a könnyed ebédhez vagy vacsorához, ráadásul mindkettőnek eleganciát kölcsönöz.
Hozzávalók
400 g fagyasztott borsó
1 közepes hagyma, apróra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 liter zöldségalaplé (ha nincs akkor
leveskocka)
1 csokor friss menta (jó sok levél, ízlés
szerint)
Só és bors ízlés szerint
Tejszín (opcionális)

Elkészítés
Melegítsd az olívaolajat egy
lábasban közepes hőfokon. Add hozzá az apróra vágott
hagymát, és pirítsd üvegesre. Amikor a hagyma megpuhult, add
hozzá a fagyasztott borsót, és keverd át pár percig. Öntsd hozzá a zöldségalaplevet,
vagy öntsd fel vízzel és tegyél bele leveskockát, majd forrald fel.

Csökkentsd a hőt, és főzd a
levest körülbelül 10-15 percig, amíg a borsó megpuhul. Vedd le a tűzről, és add hozzá a
friss mentát. Botmixerrel mixeld krémes
állagúra. Ízesítsd sóval és borssal.
Tálaláskor, ha szeretnéd, csorgass egy kevés tejszínt a levesre.

Jó étvágyat kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi