Az egészséges nassolnivalókból sosem elég, így Parrag Zsófi mutatja is a második receptet, ami hamar a kedvencünk lehet.
Ahogy ígértem, hozok egy újabb finom kekszet, amibe én nagyon hamar beleszerettem, remélem, nálatok is felkerül a kedvencek listájára.
Ősszel beköszönt
a megfázásos, köhögős időszak is, amelyet házi praktikaként a legjobban
gyömbérrel lehet orvosolni.
Ki ne enné szívesebben sütibe keverve ezt a
csípős fűszert? Jó, jó, tudom, sokan nem szeretik, de így kekszben, hátha kedvet kapnak hozzá:-)
Gyömbéres keksz
Hozzávalók
-
15 dkg vaj
-
12 dkg barnacukor
-
1 db tojás
-
3 teáskanál reszelt gyömbér
-
25 dkg liszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés
A puha vajat a
barna cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a reszelt
gyömbért.
A szárazanyagokat, vagyis a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és
az őrölt szegfűszeget összekeverjük, majd ezt a keveréket hozzáadjuk a vajas
masszához és jól összedolgozzuk.
A tésztát folpackba csomagoljuk és egy órára a
hűtőbe tesszük. Miután teljesen lehűlt, lisztezett deszkán vékonyra
nyújtjuk. Sütőformával vagy egy pohár segítségével kiszaggatjuk és egy
sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A kekszet 175 fokra előmelegített
sütőben 10–12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Már nincs is
másra szükségünk, csak egy jó társaságra, amellyel elbújva a hideg elől,
közösen elfogyaszthatjuk ezeket a süteményeket egy forró tea és néhány jó
sztori vagy egy izgalmas társasjáték mellett.
Fotó, recept: Parrag Zsófi